Тежките времена предстоят, но няма да затваряме. Това коментира премиерът

...
Тежките времена предстоят, но няма да затваряме. Това коментира премиерът
Коментари Харесай

Борисов е против нови мерки, искал да спаси икономиката


Тежките времена предстоят, само че няма да затваряме. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов във връзка с епидемията от ковид в страната. В началото на днешното съвещание на кабинета, по традиция, той употребява репортерските камери и микрофони, с цел да даде неприсъствен отговор на рецензиите към ръководството. Този път той сподели, че е сърдит на десните партии, които от няколко дни приканват за въвеждането на по-строги ограничения против ковид. Борисов даде да се разбере, че „ няма да затваряме “, тъй като в противоположен случаи хазната ще се изпразни и няма да стигнат парите в бюджета, в случай че доста дълго се употребява мярката 60/40.

Но пък призна, че нещата със болестта не се движат в добра посока. Дори, по думите му, „ тежките времена предстоят “.

Той обаче разчитал на отговорността на всеки един човек, нямало потребност от заповеди, тъй като по този начин хората се оплаквали от тирания. По думите му „ систеите няма да изтърпят, в случай че месеци наред се ползват икономическите ограничения за поддръжка “.

Тежките времена поради пандемията с ковид предстоят. Светът продължава да се лута и няма решение, което да изпълняваме всички дружно, заключи министър председателят.

Като развита народна власт, хората могат сами да вземат решение, когато са добре осведомени. С помощта на медиите няма неинформиран човек, сподели Борисов и особено благодари за това на средствата за всеобща информация. После добави по адрес на десните: " Интересни са ми сътрудниците вдясно, когато споделят, че би трябвало да въведем карантина в градовете. Като има заповед да не се пътува, ще има кого да псуваш, нагледно казано. Ние не сме задължили никой да върви на бар или на мач. Същите тези, които споделяха, че маските са, с цел да ни запушат устата, в този момент споделят да затваряме ".

Бил изумен и от „ сътрудниците от опозицията “, които казвали, че ще се оправят по-добре с рецесията. Трудното е да се научим да живеем и да работим с мисълта, че този вирус е сред нас. Ако не го създадем, няма да устоят финансовите и медицинските системи, сподели Борисов по адрес на Българска социалистическа партия.

Всеки от нас е осведомен, че дезинфекцията, носенето на маски и дистанцията са единственото, което защищава от болестта. Какво излиза, че в случай че има заповед и диктат ще изпълняваме, а когато знаем всичко това без заповед няма да го изпълняваме. Защо е нужна заповедта? За да кажат, че някой ги затваря, да им запуши устата – дали да отидеш на мач, дали да отидеш на бар, дали да отидеш на ресторант, на спектакъл, на кино е избор на всеки един човек, знае за риска, е тезата на Бойко Борисов.

Премиерът изясни и за стопанската система: " Тежките времена предстоят, някой ще каже, ами като предстоят, за какво не ни затвориш отново. Само че забравихте, че единствено преди един месец ние си говорихме за цели браншове в стопанския живот, които банкрутират. Няма да устоят системите – финансовите, обществените – месеци наред, в случай че се върви със 60 на 40, 80 на 20 и да няма доходи. Тогава ще се разпадне държавността, като не останат пари за пенсии, за заплати, за главните браншове. "

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР