Тежките машини копаят диги, за да се запази целостта на

...
Тежките машини копаят диги, за да се запази целостта на
Коментари Харесай

Копаят предпазни диги на плажа в Слънчев бряг


Тежките машини копаят насипи, с цел да се резервира целостта на пясъчната линия през зимата

Багери копаят пясъка на плажа в Слънчев бряг, а повода е повече от любопитна. В средата на есента, макар циганското лято, което октомври отпусна по Южното Черноморие, от през днешния ден е почнало построяването на защитни насипи. Тяхната цел е да запазят плажната линия от тежките зимни условия – 2-3-метрови талази, вилнеещ вятър и даже сняг, написа Флагман.бг.

Практиката е от няколко години и се оказва доста ефикасна. Докато допреди да навлезе в приложимост плажните линии по крайбрежията на България бяха „ изяждани” от бурното море, то по този начин те се съхраняват релативно непокътнати, като в края на зимния сезон пясъкът просто се връща на мястото му.




Още през 2013 година, когато тази процедура навелзе на бургаския Северен плаж, стана ясно, че тя не вреди на положението на пясъка и не понижава неговото количество. Това значи, че посредством този остроумен ход се икономисват големи средства за в допълнение оформяне на линиите при започване на летните сезони. А плюсовете за самия плаж са неоспорими.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР