Тежката история на българче трогна до сълзи една от най-влиятелните

...
Тежката история на българче трогна до сълзи една от най-влиятелните
Коментари Харесай

Тежката история на българчето Исус трогна създателката на Хари Потър

 Тежката история на българче трогна до сълзи една от най-влиятелните и уважавани дами на планетата, писателката и създателка на героя Хари Потър Джоан Роулинг. Англичанката, която завоюва милиони почитатели с магьосническата си поредност, основава фондация " Лумос ", която оказва помощ на деца с увреждания. Именно по нейна самодейност е основан и филмът " Да откриеш своя дом ", в който наред с още шест тежки ориси място намира и Исус, българче, чиито сложен живот смразява Роулинг. Лентата наблюдава ужасяващите условия на живот на момчето, както и вярата за живот в лицето на неговата приемна майка Дима.

Трагичната история на дребния Исус стартира още с раждането му, когато е зарязан от биологичните си родители. Оттогава той живее в добричкото село Крушари, където се намира най-големият дом за деца и младежи с увреждания в България. Институцията е закрита през 2015 година, а децата са изведени от вкъщи и препратени към приемни фамилии. Именно тогава ориста среща Исус със своята бъдеща приемна майка Дима, която отива в дома като игротерапевт от фондацията на Роулинг, написа " България през днешния ден ".

Жената има 20-годишна сполучлива кариера в рекламната сфера, само че взема решение, че желае да се грижи за деца с увреждания. Така Дима се озовава в приемния дом в Крушари. Тя е индивидът, който първи извежда Исус отвън рамките на дома и леглото. Признава, че се привързала към него още щом зърва очите му. Заради заболяването си телосложението на момчето е като на дете, поради което се придвижва с детска количка.

Служителите на дома описват, че преди да се появи Дима, момчето не ставало от леглото и отказвало да прави каквото и да е. След съдбоносната им среща той е по-щастлив от всеки път и се смее все по-често. Въпреки че откриват щастието един с различен, двамата се изправят и пред безчет компликации. Една от тях е тежка зараза, която за малко не убива момчето. То съумява да се възвърне след няколко тежки седмици, прекарани в болница в Добрич. Това са най-трудните дни в живота на Дима, която приема Исус за лично дете.

В лентата трогателната история на двамата е разказана на български език, като се виждат фрагменти от Крушари и Добрич. Продукцията е снимана от носителите на премия " Еми " Матю О`Нийл и Джон Алперт, а гласът на разказвача е поверен на артиста Еди Редмейн, прочут от лентите " Теорията на всичко " и " Момичето от Дания ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР