Тежка зимна обстановка в София и региона Тежка зимна обстановка

...
Тежка зимна обстановка в София и региона Тежка зимна обстановка
Коментари Харесай

Тежка зимна обстановка в София и региона

Тежка зимна конюнктура в София и района Тежка зимна конюнктура за София и района, 199 снегопочистващи машини са на терен в региона, изобилният снеговалеж продължава и все още. Затруднено е придвижването в посока селата Мърчаево и Кокаляне. Временно бе затворен за придвижване и столичният бул . „ Цар Борис III ”. Започнало е почистването на вътрешнокварталните улици, увериха общинските управляващи с уточнението, че по-голямо внимание се обръща на пътищата, които свързват прилежащи села със столицата, с цел да се избегне заплахата от изолирането на обитаемоте места. Заледяване все още в София няма, апелите към водачите обаче са за нараснало внимание.

 
Приоритетно се обработват трасетата на всеобщ градски превоз, както и артериите, които свързват София със прилежащи села, заяви заместник-кметът по екология Йоана Христова.
 
„ Вече се работи и по вътрешноградските улици, наш приоритет обаче остава всеобщият градски превоз. Има разнообразни сектори, в които краткотрайно беше затруднено придвижването в границите на деня – това са връзките към селата Мърчаево и Кокаляне. Наложи се да преустановим придвижването и по бул. „ Цар Борис III, ” с цел да можем да обработим пътя. Имаше и места, на които бяха аварирали транспортни средства с летни гуми. Молбата е, когато видят снегорини, жителите да изчакат ”, уточни Христова.
 София зима зимна конюнктура БГНЕС
Пред Дарик инж. Веска Георгиева , шеф на Столичния инспекторат, добави, че за към час ТИР е блокирал и Околовръстния път в региона на Южната дъга: „ В момента под по-голямо внимание са общинските пътища, където подухва, с цел да не стигне до изолираност на някое от селата, които се намират наоколо до града. Имаше проблем с един ТИР в региона на Южната дъга, отхвърлен е, а и сходни проблеми има и през лятото. Важното е пътищата да бъдат проходими, а след прекъсване на снеговалежа, би трябвало да се изчистят, до момента в който се покаже настилката. ”
 
От общината приканиха жителите да чистят тротоарите, за които дават отговор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР