Тежка е обстановката в Източна Украйна. Президентът Володимир Зеленски заяви, че

...
Тежка е обстановката в Източна Украйна.
Президентът Володимир Зеленски заяви, че
Коментари Харесай

Тежки боеве в източната част на Украйна

Тежка е ситуацията в Източна Украйна.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че страната е подложена на напън по разнообразни посоки на фронта. Той още веднъж заяви за яростни боеве в региона на Донецк. Има засилен напън в разнообразни направления на фронта. В Донецка област е доста мъчно - водят се яростни боеве, съобщи Зеленски. Боевете за Бахмут не престават от лятото на 2022 година Според известия в медиите Съединени американски щати поучават Украйна да се концентрира върху контраатака в южната част на страната, а не върху борбата за Бахмут. Според Зеленски, обаче, Киев няма желание да съобщи града.

Той заяви, че държавното управление му е въвело наказания против съветската нуклеарна промишленост, и прикани други страни да последват образеца на Украйна.

 
Русия е единствената страна в света, която разрешава на военните си да обстрелват атомни електроцентрали и да ги употребява като прикритие за обстрел. Терористичната страна употребява това за външната си агресия, с цел да оказва напън върху други страни и да основава закани за суверенитета им. Всичко това е задоволителна причина нуклеарната индустрия на Русия да бъде обект на световни наказания.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно стана ясно, че началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, а сегашният боен министър Олексий Резников ще бъде изместен на поста - министър за стратегическите промишлени браншове. Войната постанова кадрова политика. Времето и събитията изискват подсилване и прегрупиране. Затова 56-годишният Резников ще бъде изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове, с цел да ускори военно-промишленото съдействие, съобщи ръководителят на парламентарната група на ръководещата партия " Слуга на народа ".

Резников бе назначен на поста през 2021 година и способства за доставките на западни оръжия за украинските сили. Но неговото министерство бе разтърсено от корупционни кавги.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР