Тежък здравен и социален казус. Пациент в тежко състояние след

...
Тежък здравен и социален казус. Пациент в тежко състояние след
Коментари Харесай

Казус от Врачанско: Пациент в тежко състояние трябва да бъде изписан от болница

Тежък здравен и обществен проблем. Пациент в тежко положение след злополука би трябвало да бъде изписан от болничното заведение, тъй като клиничната пътека е изчерпана.

Близките му упорстват да бъде изместен в друго лечебно заведение, само че от Враца, където е настанен сега болния, дават отговор, че лекуването може да продължи и вкъщи.

На 22 март Петър Петров от Оряхово катастрофира с автомобила си край Враца. Близките научават за нея от интернет.

С заплаха за живота 44-годишният мъж е настанен в реанимацията на врачанската многопрофилна болница.

„ Тежка мозъчна контузия, в кома, със строшен прешлен, с шест счупени ребра. До 22 април, когато ни се обаждат, че би трябвало да идем незабавно да си го изпишем за домашно лекуване, в кома, неуточнена кома, със сонда “, споделя Хризантема Димитрова, сестрата на мъжа.

От болничното заведение споделят, че пациентът е при тях близо 40 дни и от дълго време е превишил престоя по клинична пътека. Стабилизиран е и към този момент не е в кома. Казват, че въпреки и имобилен и обслужван със сонда, грижата за него могат да поемат околните.

Устно е разговаряно за прехвърлянето му в други лечебни заведения, само че и поради пандемията и претовареност на огромна част от легловата база с Коронавирус заболели отговорът отвред е негативен.

Всички, с които околните разговаряли за домашна грижа против възнаграждение, отказали, защото казусът е тежък.

Сестрата на Петър звъняла и в Министерството на здравеопазването, само че противоположна връзка към момента няма.

Със случая са осведомени и обществените служби. За болния ще бъде отпусната еднократна обществена помощ. Но обществена институция, която да се грижи за такива заболели, към този момент няма.

Доколкото има общински приюти, са претъпкани. Скъпият вид са частните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР