Тежък инцидент претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев,

...
Тежък инцидент претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев,
Коментари Харесай

На държавното първенство: Пушка се заби в лицето на биатлониста Благой Тодев, с фрактури е

Тежък случай претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев, написа Gong.bg. 21-годишният европейски отличник и международен вицешампион за младежи от предходната година е с фрактури на челюстта и носа, два счупени зъба и навехната китка след конфликт с различен играч по време на държавното състезание на Белмекен.

Поради неналичието на сняг трасето е било тясно, а биатлонистите се разминавали по него. На една от височините Тодев е подхванал изпреварване, само че в този миг в противоположна посока се е спускал играч, чиято пушка се е забила в лицето му.

След случая 21-годишният състезател незабавно е откаран с кола за спешна помощ в най-близката болница във Велинград, откъдето са го пренасочили в Пловдив. Травмите на Благой обаче са били много съществени и се е наложило превозването му във ВМА, където през вчерашния ден е претърпял интервенция на носа. Ще му бъдат направени хирургически интервенции и на челюстта и зъбите.

„ Наложи се да се прави надпреварата въз основата на Белмекен, където само имаше сняг. Там трасето не е общоприетоо. Може би е повлияло за случая, само че най-много това беше неприятно стичане на събитията. Можеше да се случи и на друго място “, разяснява пред изданието генералният секретар на федерацията по биатлон Борислав Панков.

Сезонът се оказа много сложен за Тодев, който първоначално се възстановяваше от травма, а по-късно се и разболя. Въпреки това той завоюва сребърен орден в самостоятелната дисциплинираност на 15 км на европейското състезание за младежи в Латвия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР