Тежък инцидент e станал на пътя София - Варна, край

...
Тежък инцидент e станал на пътя София - Варна, край
Коментари Харесай

Челен удар между камион и автобус, има загинали

Тежък случай e станал на пътя София - Варна, край Козаревец, оповестява NOVA.

Автобус и тежкотоварен автомобил, пренасящ безалкохолни питиета, са се сблъскали челно към среднощ.

На място са починали двамата водачи, както и един пасажер в рейса. Четирима са ранените пасажери, те са без заплаха за живота.
Пътят остана затворен за часове, a придвижването беше трансферирано по обходен маршрут.

Ударът става през нощта на влажен, само че опесъчен пътен сектор, в който изпреварванията са позволени. Билгюл Харунова е измежду пътувалите в рейса. Учи за здравна сестра.

„ Изведнъж седалката ми се прекатурна и влязох под другата. Не разбрах нищо, тъй като всичко се случи за секунди. Изкарах останалите пасажери, като счупих единия прозорец на рейса. Баща ми беше автобусен водач и знам по какъв начин става това”, изясни Харунова.

Пътниците са прегледани в Спешна помощ и освободени. „ Установено е, че нямат индикации за приемане. Били са с леки мекотъканни контузии. Не е било належащо да бъде приложено дълготрайно лечение”, уточни шефът на МОБАЛ - Велико Търново доктор Стефан Филев.

Вследствие на случая по пътното платно и върху рейса бяха разпилени каси с товара. Все още обаче не е ясна повода за челния удар.

„ Прав опесъчен сектор и влажен асфалт. Вече експертизите ще кажат аргументите за катастрофата”, посочи шефът на ОПУ - Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

От управлението на компанията, която е притежател на рейса, излязоха с позиция, в която се споделя, че е била направена наложителна отмора 20 минути преди случая. Шофьорът, който е умрял, е бил на работа при тях от една година. Той е нает на постоянен трудов контракт. Документите на рейса са били изрядни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР