Технологията за тази цел вече e защитена с патент в

...
Технологията за тази цел вече e защитена с патент в
Коментари Харесай

Apple има идея да превърне iPhone в паспорт

Технологията за тази цел към този момент e предпазена с патент в Съединени американски щати

В бъдеще iPhone може да се употребява и като документ за идентичност

Нова технология на Apple може да направи от iPhone „ документ ” за засвидетелствуване на самоличността, или казано по-просто – паспорт. Патентът за технологията към този момент е оповестен на уеб страницата на Патентното ведомство на Съединени американски щати.

Патентният документ разказва сходно логаритъм за предаване и четене на конфиденциални данни. В частност, Apple възнамерява да употребява протоколи RFID и NFC, посредством които данните ще се записват на устройството.

Използвайки RFID, смарт телефонът получава персонални данни от документа за идентичност – да вземем за пример, правата за шофиране. Тези данни ще се съхраняват в предпазена памет, като се подразбира особено заделена за тази цел област от паметта.
още по тематиката
Устройствата на Apple са оборудвани с NFC технология за безжично предаване на данни сред близки устройства и имат системи за идентификация на основата на биометрични данни, отбелязва AppleInsider.

Концепцията на Apple има евентуално необятна сфера на приложение – тя може да се осъществя както от частни компании (например за пропускателната система), както и от обществени организации (за паспортен контрол).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР