Технологията за синхронизиране на изображението AMD FreeSync не се поддържа

...
Технологията за синхронизиране на изображението AMD FreeSync не се поддържа
Коментари Харесай

Намериха начин за активиране на AMD FreeSync в компютри с видеокарти GeForce GTX

Технологията за синхронизиране на изображението AMD FreeSync не се поддържа от видеокартите GeForce GTX. Специално за тях бе основана технологията Nvidia G-Sync, за поддръжката на която мониторите би трябвало да имат спомагателен хардуерен модул. Но този модул е прекомерно безценен и качва цената на тези монитори с над 100, а в някои случаи даже и с над 200 американски $.



В Reddit се появи забавна информация, че е допустимо активирането на технологията AMD FreeSync на видеокартите GeForce GTX. За тази цел са нужни елементарна външна видеокарта или Radeon ядро. Именно те поддържат технологията за синхронизиране на изображенията на AMD, до момента в който играта се рендира на графичната карта GeForce GTX.



Специалистите на портала WCCFTech взеха решение персонално да ревизират работоспособността на този способ и неговото въздействие върху гейминга. За тази цел те използваха компютърна система с хибридния процесор AMD Ryzen 5 2400G, графичното ядро Radeon Vega 11, което извежда изображението върху FreeSync екран, и видеокартата GeForce GTX 1070.



WCCFTech акцентира, че при потреблението на този способ няма никакви задръжки в картината, а честотата на екрана без проблем се настройва към скоростта на възобновяване на изображението. Подробната директива за потреблението на метода е дадена в Reddit. По този метод е допустимо да се икономисат немалки парични средства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР