Технологията ще обхване 300 магазина на веригата до 2022 г.Carrefour

...
Технологията ще обхване 300 магазина на веригата до 2022 г.Carrefour
Коментари Харесай

Carrefour ще проследява храните с блокчейн

Технологията ще обхване 300 магазина на веригата до 2022 година

Carrefour ще разчита на блокчейн технология, създадена от IBM, за следене на доставките на храни

Търговската верига Carrefour ще употребява блокчейн технология, с цел да наблюдава доставките на пилета, яйца и домати, до момента в който стоките пътуват от фермите до магазините. По-късно приложението на технологията ще се разпростре и върху всички други продуктови линии, заяви Ройтерс.

Френският търговски колос съобщи, че ще разчита на блокчейн технология, създадена от IBM, която обслужва редица търговци на дребно, логистични компании и производители за гарантиране на изрядността в техните вериги за доставки.

Блокчейн системата разрешава на магазините да наблюдават придвижването на продуктите от началото до края, от фермата до рафта, с акуратност до минута и даже секунда. Технологията дава отговор напълно на задължението на търговците на храни да обезпечават 100% проследимост на всеки хранителен артикул, който оферират.
още по тематиката
Генералният секретар на Carrefour Лоран Вале сподели, че до 2022 година групата ще разшири използването на блокчейн в своите 300 магазина за пресни артикули по целия свят. Това следва да подсигурява сигурността на доставките и да разреши на клиентите умерено да се доверят на предлаганата храна.

Проследяването на питателните артикули е голямо предизвикателство за ХВК промишлеността. Дори и в 21 век неочаквани епидемии от салмонелоза и други заразни заболявания към момента са факт и нерядко остава мъчно да се разбере от кое място тъкмо идват болестите. В резултат на сходни проблеми обаче се разболяват доста хора, а хиляди тонове храна биват унищожавани. Това води до големи загуби за промишлеността.

Възприемането на технология като блокчейн в комерсиална верига като Carrefour не минава без трудности, споделя Саймън Елис от американската компания за изследвания и разбори IDC. „ Усилията за увещание на производителите да вземат участие не са минимални, защото работят при трагично разнообразни равнища на софтуерна трудност “, споделя той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР