Технологията на Microsoft превръща съдържанието на M365 в знаниеНад 75

Технологията на Microsoft превръща съдържанието на M365 в знаниеНад 75 ...

AI услугата Project Cortex става достъпна от лятото.


Технологията на Microsoft превръща съдържанието на M365 в „знание”

Над 75 големи клиенти на Microsoft вече тестват новата услуга Project Cortex
(снимка: Microsoft видео)

Project Cortex, първата нова услуга на Microsoft 365 след Teams, вече е предоставена за тестване на повече от 75 клиенти, включително Arla Foods, Mott MacDonald и Siemens Healthineers, стана ясно на конференцията за разработчици Build 2020.

Microsoft обяви Project Cortex още през ноември миналата година. Използвайки изкуствен интелект, услугата трансформира цялото съдържание на Microsoft 365 (M365) в „интерактивно хранилище на знания” – съдържание, което е организирано така, че да се намира лесно.

Функционалността на Project Cortex е подкрепена от Microsoft Graph, който може да предоставя персонализирана информация чрез пакета от приложения M365.
още по темата
Междувременно, на Build 2020 компанията обяви, чу пуска нови API на Microsoft Graph и графични разширения, както и конектори за взаимодействието между Project Cortex и Microsoft Graph.

Разработчиците ще могат да използват външни източници като „разбиране на езика” от Azure и AI Builder за създаване на по-богати интеграции.

Услугата Project Cortex ще стане достъпна за широка аудитория в началото на лятото, обеща Microsoft по време на конференцията, която се провежда онлайн тази седмица.

Източник: technews.bg