Технологията, използвана във ваксината на Oxford-AstraZeneca срещу COVID, би могла

...
Технологията, използвана във ваксината на Oxford-AstraZeneca срещу COVID, би могла
Коментари Харесай

Учени: Технологията на ваксината AstraZeneca може да се използва за лечение на рак

Технологията, употребена във имунизацията на Oxford-AstraZeneca против Коронавирус, би могла да помогне за. Това оповестяват учени, представени от Sky News.

Използвайки същата технология за имунизация с вирусен вектор като имунизацията на Оксфордския университет, откривателите са проектирали препарат с две дози, който се надяват да бъде ориентирана към тумори при хора. Когато се тества при мишки, имунизацията усилва броя на антитуморните Т-клетки, които нападат ракови формирания, помагайки за увеличение на % на преживяемост.
 Има биомаркери в кръвта ни, които може да подскажат дали ваксина ни пази от болест с ковид Има биомаркери в кръвта ни, които може да подскажат дали ваксина ни пази от болест с ковид
Учени от Оксфордския университет и фармацевтичния колос AstraZeneca са съумели да открият характерни биомаркери в човешката кръв, които...

За да основат лекуването, учените са проектирали своята ваксина, ориентирана към два протеина от вида MAGE, които участват на повърхността на доста типове ракови кафези. Те се надяват, че то може да се употребява при хора дружно с имунотерапия против рак, когато Т-клетките на пациента са ориентирани против тумори. 

Но откривателите са разкрили, че имунизацията усилва равнищата на нужните тумор-инфилтриращи CD8+ Т кафези, което оказва помощ за повишение на успеваемостта на лечението. Когато лекуванията са комбинирани при мишки, това води до усъвършенствана преживяемост, в сравнение с единствено при имунотерапията.

Оксфордската ваксина употребява изменена, безвредна версия на вирус, който предизвиква елементарна простуда при шимпанзетата като вирусния вектор за снабдяване на генетичен материал SARS-CoV-2 в човешкото тяло. Това подтиква тялото да създава шиповия протеин - неповторимият симптом на COVID-19, към който имунната система се насочва и построява отговор.

Екипът е създал своята двудозова ваксина против рак, употребявайки също вирусни вектори, един от които е същият като вектора в Oxford-AstraZeneca. Проучванията на Оксфордския университет и Института за проучване на рак Лудвиг пораждат вяра, че технологията може да усили % на оцеляване при хората. По-късно тази година ще се организира клинично изпитване при хора с рак на белия дроб.
 Откриха аргументите за появяването на рак Откриха аргументите за появяването на рак
Учени са съумели да разкрият генетичната информация за 38 типа ракови кафези, съобщи BBC. В извънредно огромното изследване, са орис...

Изследването, направено от групата на професор Беноа Ван ден Ейнде в Института за проучване на рак в Лудвиг, в съдействие със съавтори професор Адриан Хил и доктор Ирина Редченко в Института Дженър, е оповестено в Journal for ImmunoTherapy of Cancer, предава БГНЕС.

„ От предходните ни проучвания знаехме, че протеините от вида MAGE работят като червени флагове на повърхността на раковите кафези, с цел да притеглят имунни кафези, които унищожават туморите. MAGE протеините имат преимущество пред другите ракови антигени като ваксинални цели, защото те участват в необятен набор от типове тумори. Това уголемява евентуалната изгода от този метод за хора с доста разнообразни типове рак ", споделя Ейнде, професор по туморна имунология в Университета в Оксфорд. „ Тази нова платформа за ваксини има капацитет да революционизира лекуването на рак “, счита шефът на Института Дженър проф. Адриан Хил.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР