Технологията е готова за внедряване в почти всяка индустрия и

...
Технологията е готова за внедряване в почти всяка индустрия и
Коментари Харесай

Очакват взривен ефект от прилагане на блокчейн в бизнеса

Технологията е подготвена за внедряване в съвсем всяка промишленост и ще обхване множеството компании през идващите години, предвиждат анализатори

Повечето анализатори са съгласни, че с блокчейн е обвързвано бъдещето на актуалната електронна търговия

Ефектът от потребление на блокчейн технологии в фирмите ще нарасне 800 пъти до края на идващото десетилетие година, предвижда анализаторската компания IHS Markit.

През 2017 година бизнесът е спечелил към 2,5 милиарда $ от блокчейн. Тази сума се образува от спестявания и успеваемост, реализирани от фирмите при потребление на технологията. Към 2030 година резултатът от блокчейн ще доближи 2 трилиона $, считат анализаторите.

„ Блокчейн вкараха първи компаниите от пазара на финансови услуги, които употребяват неговите преимущества най-много в региона на платежните решения. Технологията обаче е подготвена да набере скорост в съвсем всяка промишленост, обхващайки всички  организации през идващите години ”, споделя старши анализаторът по проучване на пазара на блокчейн в IHS Markit – Дон Тейт.
още по тематиката
Блокчейн е система за образуване на бази данни. Към момента тя се употребява главно като вместилище на информация за покупко-продажби с криптовалута (Bitcoin, Ethereum и др.), само че може да бъде приложена и в банковия бранш, защото крипто-технологията понижава времето за осъществяване на огромни покупко-продажби. Това се отнася освен до финансовите транзакции и освен до криптовалутата.

Наскоро IBM и логистичната компания Maersk сътвориха взаимно дружество, което ще развива първата в света блокчейн платформа за транспорт на товари. Технологията ще разреши потребление на цифрови вериги за доставка и ще наблюдава придвижването на артикули по целия свят в действително време.

Повечето анализатори са съгласни, че с блокчейн е обвързвано бъдещето на актуалната електронна търговия. Според прогнозите, оповестени от IBM, до края на 2020 година към две трети от банковите интервенции ще бъдат реализирани посредством тази технология.

Банковият бранш не е единственият, който може да се възползва изцяло от всички преимущества на блокчейн, защото главните правила на технологията са подобаващи за потребление в съвсем всяка сфера на активност. Според специалисти, прозрачността на блокчейн, както и опцията за осъществяване на транзакции в действително време дават съображение да се допуска, че технологията занапред ще разкрива същинския си капацитет.

Според прогнозите на IHS Markit, внедряването на блокчейн ще играе значима роля за възстановяване на технологиите за логистика и ръководство на веригите за доставки. Световната комерсиална организация (СТО) съобщи, че намаляването на пречките по веригите на доставки има капацитет да усили международния Брутният вътрешен продукт с 5%, а комерсиалният оборот – с 15%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР