Технологиите за свързани автомобили са едно от основните направления на

...
Коментари Харесай

Бош отчете близо 367 млн. лв. приходи в България за 2021 г.


Технологиите за свързани коли са едно от главните посоки на Бош
(снимка: Бош)

К онсолидирани продажби в размер на съвсем 367 млн. лева (188 млн. евро) и растеж от близо 24% регистрира Бош в България за финансовата 2021 година .

„ През 2021 година Група Бош в България увеличи устойчиво резултатите си и преодоля въздействието от ковид пандемията ”, разяснява резултатите Константин Конов, основен изпълнителен шеф на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България.

Към 31 декември 2021 година броят на чиновниците на Бош в България, в това число и в неконсолидираните компании, е 690 души, като нарастването е с 21% спрямо предходната година. Това се дължи най-много на постоянния растеж на екипа на Бош Инженеринг Център София.
още по темата
Бош България стартира сполучливо 2022 година и регистрира по-високи резултати през първото тримесечие макар турбулентната интернационална конюнктура.

„ Бъдещото развиване на Бош в България е във високотехнологичната активност. Ще продължим да разширяваме и продуктовото портфолио на Групата. Екипът ни от експерти също ще продължи да се разраства ”, добави Константин Конов.

Бош Инженеринг Център София, в частност, влага в няколко съществени направления през 2021 година: разширение на офисите в София с нова постройка на повърхност от близо 5500 кв. метра; прибавяне на нови хардуерни и софтуерни лаборатории и тестови уреди за автомобили; просветителни стратегии и развиване на сегашни и бъдещи експерти в автомобилния бранш.

През миналата година в Центъра бяха основани екипи за хардуер и машинален дизайн, за да се приключи цялостният цикъл на продуктовия процес.

Някои разработки на Центъра са неповторими за международната автомобилна промишленост, включително системи за мониторинг на лидера и пасажерите в леки коли и самостоятелни совалки, акумулаторни системи за Bosch е-Bike Systems и Power Net Guardian, който се грижи за сигурността на електрифицираното шофиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР