Технологиите за проследяване на очите навлизат във VR устройствата(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

PlayStation VR2 ще използва технология за проследяване на очите от Tobii


Технологиите за следене на очите навлизат във VR устройствата
(снимка: CC0 Public Domain)

Новото потомство на геймърския хедсет PlayStation VR2 ще употребява технология за следене на очите от Tobii, оповестиха публично от шведския разработчик. Tobii преговаряше със Sony Interactive Entertainment за внедряване на нововъведението от февруари тази година.

Сделката със Sony ще донесе повече от 10% от годишните доходи на шведския разработчик, заяви основният изпълнителен шеф на Tobii – Ананд Сриваца, представен от GamingBolt. Той добави, че бързото развиване на промишлеността за виртуална действителност (VR) не разрешава прогноза за приходите след 2022 година
още по темата
Не за първи път технологията на Tobii ще се употребява във VR хедсети. Тя към този момент откри приложение във VR решенията на Qualcomm. Освен това технологията се употребява в HTC Vive Pro Eye, HP Reverb G2 Omnicept Edition и Pico Neo 3 Pro Eye.

PlayStation VR2 ще се причисли към този лист, само че сега не е известно по кое време технологията ще стане част от новото потомство VR хедсет. Нито Sony Interactive Entertainment, нито Tobii разкриват датата на стартиране на PlayStation VR2 на пазара.

Според разнообразни източници, новото развлекателно устройство с технология за следене на очите на потребителя ще се появи на пазара през 2023 година Очаква се технологията на Tobii да форсира реализацията на концепцията за метапространство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР