Технологиите са добър приятел на човека... засега. Без да влизаме

...
Технологиите са добър приятел на човека... засега. Без да влизаме
Коментари Харесай

Amazon, Alexa и как виртуалният асистент се превърна в съдебен свидетел

Технологиите са добър другар на индивида... към този момент. Без да влизаме в сюжет на някой приказен касов филм, ще прибавим и още масло в огъня: само че единствено тези, които не биха могли да ни обвинят в ликвидиране. Ето и защо става дума.

През юли тази година 43-годишен американец на име Адам Креспо пронизва 32-годишната си другарка Силвия Галва. Прави го с 25-сантиметрово копие, с което и я убива на място в дома им във Флорида.

В съда юристите на Креспо пледират, че мъжът дейностите му са самоотбрана против нападателната му партньорка. Прокурорите обаче са на мнение, че става въпрос за ликвидиране.

Разпитаните съседи не са могли да дадат цялостна и справедлива информация за разигралата се преживелица. Затова от прокуратурата вземат решение да призоват различен, много ексцентричен очевидец - виртуалния помощник Alexa.

Amazon не са се подвоумили да предадат записи от двата Echo представителя, открити в дома на двойката. Предлогът за сходно деяние е, че записите в сървърите на компанията са значимо доказателство за убийството.

И въпреки полицията към момента не е разкрила какво тъкмо се съдържа в тях, изниква следният огромен въпрос: била ли е задействана Alexa по време на смъртоносната преживелица, или устройствата кардинално записват и следят всичко, което се случва.

От Amazon неколкократно са ни убеждавали, че виртуалният помощник не документира никакви звуци и диалект, в случай че не е задействан от човек.

Засега не е ясно дали Alexa e била дейна сега на убийството. Но е реалност, че компанията е предала на следствието записи от вечерта.

Ако тази информация се удостовери в съда, Amazon ще би трябвало да откри много и верни думи, с цел да изясни на потребителите си по какъв начин и за какво устройствата на компанията подслушват и записват живота им. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР