Технологиите, които съставляват хибридния облак, правят възможно добрите идеи да

...
Технологиите, които съставляват хибридния облак, правят възможно добрите идеи да
Коментари Харесай


Технологиите, които съставляват хибридния


Технологиите, които съставляват хибридния облак, вършат допустимо положителните хрумвания да се материализират бързо, сподели Витолд Зуковски, старши търговски управител на Red Hat за Централна и Източна Европа
(екранна фотография: IT Compass)

Когато се приказва за по този начин наречения „ хибриден облак ” в света на технологиите, би трябвало да сме наясно, че огромната стойност на този метод е във опцията за бърза реализация на нововъведенията, без които през днешния ден бизнесът не може да напредва. Технологиите, които съставляват хибридния облак, вършат допустимо положителните хрумвания да се материализират бързо и да дадат преднина на бизнеса, съобщи Витолд Зуковски, старши търговски управител на Red Hat за Централна и Източна Европа, посетител на форума IT Compass, проведен от IBS България.

„ Живеем в чудесни времена. Технологиите форсират положителните хрумвания. Така тези нови хрумвания отварят нови благоприятни условия пред нас ”, сподели Зуковски. Как става това?

имат потребност от скорост. Една прелестна концепция може да се обезсмисли изцяло, в случай че не бъде осъществена в точния момент. А в днешния динамичен свят това значи, че всяка добра концепция може единствено след няколко седмици да се окаже „ остаряла ”. Хибридният облак дава опция нововъведението да се материализира бързо.

„ Гъвкавостта е вторият значим фактор. Ние би трябвало да се приспособяваме, в случай че ще вършим нов артикул: би трябвало да забележим първите реакции на потребителите, да реагираме на отзивите им – и, в случай че е нужно, да създадем бързи промени ”, изясни Зуковски.

Разбира се, третото нещо, без което нововъведението не може, е напредък. Всяка концепция е малко нещо досега, в който не се разгърне и се трансформира в огромен бизнес.

Един образец за това по какъв начин хибридният облак прави бързи и гъвкави нововъведенията, е банковото дело. „ В банковия бранш всъщност нищо не се е трансформирало – банковите артикули са си все същите ”, сподели мениджърът от Red Hat. „ Но въпреки всичко е налице гражданска война. Това, което се е трансформирало внезапно, е по какъв начин банките поддържат връзка с потребителите: в този момент всичко е мобилно. Така банката може да обслужва клиентите си по нов метод, може за малко време да обслужва доста повече клиенти ”.

Принос за това имат. Те форсират създаването: понижава се времето от възникването на концепцията до появяването на работещото приложение. Подобно редуциране на времето е сериозно за изпреварване на конкуренцията.
още по темата
Подобна е картината в света на електронната търговия. През последните две години тя се разви извънредно бързо, частично поради пандемията.

„ Много бизнеси към този момент са онлайн, тъй като има огромно търсене. Те трябваше скоростно да се приспособяват към обстановката. Не беше допустимо да продължат напред по остарелия метод – с типичен сървъри и огромни машини, които се доставят постепенно и се настройват и тестват дълготрайно – та това щеше да им отнеме минимум година! Това е прекалено много време, когато става дума за съответно реагиране на търсенето ”, разяснява Зуковски.

Област на бързо и динамично развиване е производството на коли. Повечето от тях към този момент са истински изчислителни центрове на колела. Генерират се големи размери данни, нужна е непрекъсната съгласуваност.

„ Как се ръководи това голямо натоварване? Как се реагира бързо в сходна обстановка? Ами нали се задават и самостоятелните коли? Автомобилният бизнес е длъжен да се трансформира. Вече не е значително по какъв начин се вършат мотори – значимо е по какъв начин да създадем колите по този начин, че те да са налична „ последна точка ” в огромната компютърна мрежа ”, изясни специалистът.

Иновациите са в центъра на тези промени и те не биха могли да са вероятни без удобствата, които хибридният облак предлага. Това е очевидно и от статистическите данни, които Red Hat показа на форума. Според тях, 63% от организациите по света към този момент употребяват хибриден облак за бързата реализация на своите нововъведения. Над половината от останалите показват, че възнамеряват да стартират работа с технологии за хибриден облак в границите на идните 24 месеца, уточни още Зуковски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР