Технологиите, които позволяват бързо зареждане на нашите смартфони стават все

...
Технологиите, които позволяват бързо зареждане на нашите смартфони стават все
Коментари Харесай

Huawei: любопитна информация за технологията за супер бързо зареждане

Технологиите, които разрешават бързо зареждане на нашите смарт телефони стават все по-разпространени. Някои производители даже отделят повече внимание на издръжливостта на батерията и все пак, тя постоянно се изтощава в най-неподходящия за нас миг и единственото нещо, което може да създадем е да намерим зарядно и да чакаме. Никой обаче не обича да чака прекомерно дълго и въпреки че множеството производители към този момент оферират технологии за бързо зареждане, Huawei работи по лично решение в облекчение на потребителите. Резултатът е технологията SuperCharge или супер бързо зареждане, която е интегрирана във водещите устройства P10, P10 Plus и Mate 9.

Процесът на зареждане на една батерия не е нито елементарен, нито е идентичен всякога. За постигането на оптималната резултатност на зареждане е нужно непрекъснато следене на положението на батерията и надзор на параметрите на тока, протичащ от зарядното устройство. Това значи, че всички елементи на тази система, като да вземем за пример самото зарядно, контактът и батерията, би трябвало да споделят добре между тях. При технологията SuperCharge, тази връзка се прави с помощта на платформата SCP или Smart Charge Protocol. Чиповете на SCP, които се намират в зарядното и в смарт телефона, са в непрекъсната връзка. Те събират, проучват и изпращат данни за настоящото положение. Благодарение на тази връзка, системата SuperCharge автоматизирано разпознава типа на включеното зарядно устройство, знае неговите благоприятни условия и опциите на проводника, който го свързва към смарт телефона, и може да дефинира какви настоящи параметри има опция да получи.

Системата SuperCharge се разграничава радикално от другите „ бързи " зарядни устройства. Това, което е друго при нея, е че вместо 9V напрежение и интензитет от 2А, тя обезпечава 4.5V напрежение и до 5А интензитет, като деликатно контролира настоящата стойност според от потребността, сигнализирана от зареждащата система на смарт телефона. Това е основно за ефикасността на зареждането - както споменахме преди, за другите стадии от процеса са нужни разнообразни стойности на напрежението за най-благоприятен резултат. В множеството системи, зарядното непрекъснато обезпечава ток с оптимално напрежение от 9V, което се понижа съгласно потребностите на устройството в характерен миг. Това довежда до голямо понижаване на ефикасността и огромни загуби на сила, която се трансформира в ненужна топлота и става по едно и също време проблем и заплаха. При SuperCharge системата, с помощта на платформата SCP, зарядното „ знае " в действително време кое напрежение ще бъде оптимално и контролира параметрите на подадения ток. Това води до повишение на ефикасността на зареждане и понижаване на топлината с над 50% спрямо други Quick Charge системи.

Намаляването на равнището на стопляне на зареждащия се смарт телефон води освен до по-бърза и по-ефективна батерия, само че и до по-високо равнище на сигурност.

Прекомерното повишаване на температурата може в крайни случаи да докара до самозапалване или даже детонация на батерийните кафези. Затова смарт телефоните, употребяващи системата SuperCharge, са доста по-безопасни от своите съперници. При Huawei проектираната от инженерите система се състои от 5 пункта за сигурност: единият е ситуиран в зарядното устройство, а останалите четири - в системата за зареждане на самия смарт телефон. Всяка една от тези точки има дейна отбрана против повишението на стойностите на температурата, напрежението и интензивността на тока. Затова може да се направи извода, че зареждането на смарт телефоните P10, P10 Plus и Mate 9 е подсигурено от 15 защитни пласта, което ги прави най-безопасните устройства в света.

SuperCharge технологията на Huawei подсигурява екосъобразно и безвредно зареждане на батерията на смарт телефона до 50% за по-малко от половин час, без никакви загуби на ток или загряване на батерията. И трите модела P10, P10 Plus и Mate 9 са снабдени фабрично в комплекта със SuperCharge зарядно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР