Технологии Защо Intel отложи новите си процесори до 2022 г.

...
Технологии Защо Intel отложи новите си процесори до 2022 г.
Коментари Харесай

Защо Intel отложи новите си процесори до 2022 г.

Технологии Защо Intel отсрочи новите си процесори до 2022 година Това е следващото закъснение на 7nm технологията за чипове  Мартин Дешев 27 юли 2020, 06:43  Защо Intel отсрочи новите си процесори до 2022 година Източник: Intel
реди дни Intel разгласи, че ще отсрочи дебюта на процесорите от идващото потомство, което ще се създава по 7nm технология. Компанията показа, че е разкрила недостатък в индустриалния развой и по тази причина се постанова да отсрочи неговия дебют с нови шест месеца. Това значи, че новото потомство чипове ще се появи на пазара най-рано в края на 2022 година

Какво би трябвало да знаем за "облачния PC " на Microsoft

Отлагането е следващо, като към този момент е към година. Компанията имаше проблеми и с 10nm развой, който също се забави. Цитирана от AnandTech, Intel споделя, че счита, че това е последното предизвикателство пред новия развой.

Какво би трябвало да знаем за Project Moca на Microsoft

Компанията планува да си помогне, като потърси и външни сътрудници, които да създават чиповете ѝ. Тя разказва метода като "прагматичен ", който ще помогне за ускоряването на производството и понижаване на изоставането.

Според множеството анализатори казусът в тази ситуация е значим не толкоз от техническа позиция, колкото от имиджова. Един от съперниците на Intel, TSMC, да вземем за пример възнамерява от тази година да стартира да създава 5nm чипове.

Крис Дъкет от ZDNet да вземем за пример отбелязва, че отлагането идва на фона на скорошните вести, че Apple ще се откаже от процесорите на Intel за компютрите си и ще употребява свои. Така решението на компанията от Купертино наподобява още по-добро.

Освен това 7nm процесорите няма да стигнат до потребителите преди 2023 година, тъй като първите модели ще са ориентирани към сървърите и дейта центровете. Това не наподобява добре и на фона на напредъка на AMD от последните години.

Apple показа iOS 14 и лични процесори за Mac

След като в продължение на доста време AMD беше виждана най-много в ролята на далечния, безконечен втори, в този момент компанията предлага много по-добри процесори, които даже побеждават предложенията на Intel в много проби. Освен това предлага чипове със 7nm развой, въпреки и той да се разграничава при всяка компания.

AMD пуска "най-бързия в света " процесор с 32 ядра

Intel показа 10-тото потомство на i-процесорите

Фактът е, че Intel към този момент няма чак толкоз огромна преднина, че сходни изоставания да не се виждат. Напротив, съперниците напредват доста и всяко сходно закъснение към този момент основава действителни благоприятни условия за тях да се възползват оптимално.

Освен това неотдавна се появи и слух, че Nvidia може би обмисля пазаруването на ARM, чиято процесорна архитектура е в преобладаващото голям брой процесори за мобилни устройства. Подобно евентуално придобиване ще направи Nvidia още по-силен съперник освен в графичните процесори, само че и централните.

Intel пусна "най-бързия гейминг процесор " до момента

Засега всичко това не се отразява съществено на приходите на Intel. Те даже порастват решително. Но забележимите индикации за бъдещи проблеми стават от ден на ден. А това постанова промени в Intel, които би трябвало да се случат незабавно. "Прагматичният " метод с търсене на външни производители демонстрира, че Intel също вижда какво има на хоризонта и се пробва да реагира в точния момент. Как ще осъществя навлизането на 7nm процесорите ще е от решаващо значение дали компанията се е справила трайно с компликациите.

Intel сътвори чип, който "надушва " миризми

Откриха още проблеми в процесорите на Intel

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Intel чипове процесори хардуер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР