Технологии Три важни новости в обновения браузър Chrome Новата версия

...
Технологии Три важни новости в обновения браузър Chrome Новата версия
Коментари Харесай

Три важни новости в обновения браузър Chrome

Технологии Три значими новости в актуализирания браузър Chrome Новата версия на известния браузър идва с много усъвършенствания  Мартин Дешев 15 декември 2019, 09:33  Три значими новости в актуализирания браузър Chrome Източник: ЕПА/БГНЕС
рез тази седмица Гугъл стартира разпространяването на новата версия на своя интернет браузър Chrome. Тя е Chrome 79, като идва с много новости. Три от тях притеглят повече внимание.

Гугъл Maps ще имат тайно режим за iOS

Първата опцията за шерване на копирано наличие (линк към уебсайт например) сред разнообразни устройства. За задачата е нужно потребителят да употребява функционалността Chrome Sync и да влезе с един и същи профил в Гугъл в съответните устройства. В случая това ще е допустимо сред компютър и устройство с Android.

ФБР със препоръки за отбрана на смарт тв приемниците

Гугъл ще предизвестява, в случай че паролите ни са хакнати

Когато потребителят е влезнал по едно и също време в профила си и на двете устройства, когато копира текст и кликне с десния бутон на мишката ъврху него, измежду вариантите ще бъде и "копирай в " последвано от името на съответното обвързвано и налично устройство.

Другата забавна оригиналност няма да изисква интервенция от потребителя. Тя автоматизирано ще "слага на пауза " отворените табове, които не се употребяват. Това ще пести батерия, само че и систематични запаси, защото тези табове ще са непрекъснато на разположение, само че няма да зареждат реклами и да правят други действия. Освен това Chrome ще разпознава дейностите на потребителите и няма да стопира табове, на които върви видео или музика.

Chrome 79 също по този начин ще предложи по-добри отбрани за паролите. Гугъл ще пуска поетапнно няколко нови функционалности, които ще стават налични за потребителите през идващите седмици. Сред тези функционалности са предизвестия, когато паролата бъде открита в изтекли в интернет хакнати бази данни. Също по този начин Chrome ще следи в действително време за опити за фишинг офанзиви през злонамерени уеб сайтове, които се пробват да вземат данните на потребителите.

Къде да сложим рутера за по-висока скорост на връзката

Сред другите новости в Chrome 79 са и предизвестия, когато потребителят се свързва към уеб сайтове, които употребяват по-стари протоколи за сигурност. В такива случаи Chrome ще споделя на потребителя, че връзката не е изцяло сигурна, като това визира протоколите TLS 1.0 и TLS 1.1. Това е първа стъпка, като от Chrome 81 връзките към тези протоколи ще се блокират изцяло.

Как да подобрим сигурността на iPhone

Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Гугъл Chrome браузър интернет
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР