Технологии с изкуствен интелект ще намалят ИТ разходите на SantanderБанковият

...
Технологии с изкуствен интелект ще намалят ИТ разходите на SantanderБанковият
Коментари Харесай

IBM ще модернизира водеща банка в ЕС за $700 млн.

Технологии с изкуствен интелект ще понижат ИТ разноските на Santander

Банковият бранш е основен клиент за ИТ корпорацията IBM (източник: CC0 Public Domain)

IBM подписа огромен контракт с испанската банка Santander, в границите на който ще построи най-модерната във финансовия бранш ИТ архитектура. Стойността на контракта възлиза на 700 млн. $ за период от пет години, заяви Computer Business Review.

Съгласно съглашението, IBM ще внедри в банката технологии с изкуствен интелект за автоматизирана поддръжка на клиенти, повишение на квалификацията на консултантите в другите отдели, повишение на продуктивността на труда, обезопасяване на мобилните приложения и реагиране на кибер произшествия.

Очаква се новите новите технологии да понижат доста ИТ разноските на Santander. Банката е водеща в Еврозоната от позиция на пазарна капитализация – с 981 милиарда евро потребителски средства към края на 2018 година, 144 млн клиента, 13 хиляди поделения и 200 хиляди чиновници.
още по тематиката
По-рано IBM заяви, че от началото на 2019 година е сключила облачни контракти на обща сума 3 милиарда $. Финансовият бранш е един от най-големите клиенти на основаната в Съединени американски щати ИТ корпорация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР