Технологии Ново поколение чипове подобрява смартфоните Samsung и TSMC засилват

...
Технологии Ново поколение чипове подобрява смартфоните Samsung и TSMC засилват
Коментари Харесай

Ново поколение чипове подобрява смартфоните

Технологии Ново потомство чипове усъвършенства смарт телефоните Samsung и TSMC ускоряват конкуренцията между тях в производството на съставни елементи  Мартин Дешев 20 април 2019, 19:08  Ново потомство чипове усъвършенства смарт телефоните Източник: Getty Images/Guliver
мартфоните скоро ще станат още по-мощни и по-пестеливи откъм сила. Това ще стане допустимо още идната година с навлизането на новото потомство чипове, оповестява CNET.

Apple и Qualcomm се схванаха и стопират делата между тях

5G устройствата са подготвени да завладяват света

Samsung към този момент стартира работа по прекосяване към произвеждане с 5nm технология. Това значи, че транзисторите в чиповете ще са едвам 5 нанометра от сегашните 7nm.

Подобна компактна технология разрешава разполагането на към 2000 транзистора един до различен на повърхност с широчината колкото човешки косъм. А това значи, че в чипове със сегашните размери ще може да се сложат още повече транзистори.

Qualcomm упрекна Apple, че предава секрети на Intel

Qualcomm желае възбрана на продажбите на iPhone

Резултатът ще се изрази в още по-мощни процесори, които също така харчат по-малко електричество. Samsung пресмята, че това ще разреши основаване на чипове, които са 10% по-мощни или харчат с 20% по-малко сила, а броят на транзисторите може да се усили с 25%.

Освен това Samsung създава чипове и за други компании, да вземем за пример Qualcomm. Те също ще могат да се възполззват от новия индустриален развой за своите чипове. Samsung към този момент е почнала производството на тестови чипове, като чака през втората половина на 2020 година да премине към всеобщо произвеждане. Ако няма промени в графика, това значи, че още идващото потомство на смарт телефоните от висок клас на Samsung ще може да се възползва от новите чипове.

Конкурентът на Samsung в този бранш, TSMC, също напредва по работата със своите 5nm чипове и към този момент създава прототипи. Компанията пресмята, че нейната технология даже ще усили продуктивността с 15%. Компанията не показва каква ще икономията на сила, тъй като е предпочела да се насочи основно към продуктивността. Освен това споделя, че ще усили броя на транзистори с 80%. Тези чипове също може да се чакат следващата година.

AMD показа 32-ядрения процесор Threadripper 2

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилен телефон хардуер чипове Samsung TSMC
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР