Технологии Google ще измерва вредните емисии в градовете Компанията ще

Технологии Google ще измерва вредните емисии в градовете Компанията ще ...

Google ще измерва вредните емисии в градовете.

Технологии Google ще измерва вредните емисии в градовете Компанията ще предложи онлайн инструмент за следене на качеството на въздуха 10 октомври 2019, 13:39 Google ще измерва вредните емисии в градовете Източник: БГНЕС
ръсният въздух е един отосновните проблеми за много градове. Google смята, че може да помогне, като компанията ще предложи онлайн инструмент за измерване на вредните емисиив градовете, съобщава БиБиСи. Услугата се предлага в САЩ от известно време, като сега вече е достъпна и за градовете в Европа и Азия.

Най-добрите снимки за проблемите на околната среда

Google инвестира над 2 млрд. долара в зелена енергия

Първоначалните потребители на услугата са пет града във Великобритания, Ирландия и Дания. Компанията вече приема и заявки от други градове, като техни представители могат да попълнят онлайн формуляр, за да заявят интерес.

Услугата комбинира в себе си информация от множество източници. Тя използва и данните, които Google Maps генерира за трафика и сградите. От известно време колите, които снимат улиците на градовете за Street View, също измерват вредните емисии. Тази информация също ще се добавя към общия анализ.

Безос иска Amazon да стане изцяло екологична компания

Бил Гейтс ще строи града на бъдещето в пустинята Аризона

След това системата изобразява на картата даните и дава по-добра представа за замърсяването в града, неговото разпределение както и с колко допринасят различните източници. Анализът дава извдка за отделните емисии на транспорта, сградите и обобщено.

Платформата позволява на кметствата да видят и потенциалния ефект от различни мерки, които могат да приложат като повече велоалеи, зони с ограничено движение и др. Освен това се извършва и анализ кои са подходящите зони и сгради за инсталиране на слънчеви панели.

Откачени прогнози на ИТ лидери, които днес са факт

Представител на Копенхаген коментира пред БиБиСи, че чрез услугата може да се видят нивата на замърсяване с ултрафини прахови частици по улиците в центъра, какво и основните трасета, които водят до там и да се локализират конкретните главни източници на замърсяване. Платформата може да се използва и за проверяване на резултатите от предприетите мерки.

Това ли е спасението: бактерия,която яде пластмаса

 Instagram
Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Google град градска среда околна среда мръсен въздух вредни емисии

Източник: vesti.bg