Технологии Древен сблъсък с планета е променил Юпитер Най-голямата планета

...
Технологии Древен сблъсък с планета е променил Юпитер Най-голямата планета
Коментари Харесай

Древен сблъсък с планета е променил Юпитер

Технологии Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер Най-голямата планета в Слънчевата система има мъчителна история  Мартин Дешев 15 август 2019, 06:53  Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер Източник: Thinkstock/Guliver
азвитието на Юпитер евентуално е съществено повлияно от античен конфликт с млада планета. Това считат учени на НАСА, откакто са анализирали данни от апарата Juno, като са разгласили резултатите в сп. Nature.

Астрономи видяха огромен обект да се удря в Юпитер

"Паркър " зарадва учените с повече данни от предстоящото

Измерванията на Juno демонстрират, че ядрото на Юпитер не е толкоз компактно, колкото се очакваше. Според една от теориите на учените е, че античен конфликт с млада планета в повода за това. Въпросната планета евентуално е била с 10 пъти по-голяма маса от тази на Земята, т.е. съвсем колкото масата на Уран.

Учените са създали поредност компютърни симулации, с цел да ревизират вероятните аргументи. Именно конфликтът с планета може да докара измененията, резултат от които е настоящето неравномерно систематизиране на тежките метали в Юпитер.

Според учените тежките метали би трябвало да са покрай доста компактно ядро. Анализът на Juno обаче демонстрира, че при Юпитер тежките метали са по-далеч от ядрото и то не е толкоз компактно. Вместо това ядрото е с размер съвсем половината радиус на Юпитер, което е изцяло ненадейно.

Пътят към Марс ще има ужасяващи последици

Най-вероятно конфликтът с младата планета е станал в ранните години на Юпитер. Симулациите на астрономите демонстрират, че с цел да се получи настоящето състояние в структурата на Юпитер, младата планета би трябвало да е била погълната напълно от газовия колос.

Това изяснява и за какво множеството екзопланети, които са сходни на Юпитер, са с доста по-плътни ядра. Според учените тези планети, наричани "Горещ Юпитер ", също са удряни от по-малки планети и това е измежду аргументите за огромното количество тежки метали в тях. Откритието е още едно доказателство и за огромната интензивност в ранните години на Слънчевата система, като се счита, че тогава е имало доста такива конфликти, в това число и на Земята с други огромни галактически тела.

Учени сътвориха "мини Слънце " на Земята

Мисиите на НАСА – къде сбъркаха и къде съумяха?

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев юпитер космос слънчева система
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР