Технологичният прогрес няма стъпка назад. Технологичните потоци са толкова свързани,

...
Технологичният прогрес няма стъпка назад. Технологичните потоци са толкова свързани,
Коментари Харесай

Експерт: Накрая ще се окажем в една обща социална мрежа, от която трудно ще има измъкване

Технологичният напредък няма стъпка обратно. Технологичните потоци са толкоз свързани, че най-после ще се окажем в една обща обществена мрежа, от която мъчно ще има изплъзване, би трябвало да дърпаме кабелите. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия Георги Апостолов, координатор в Национален център за безвреден интернет.

Facebook на процедура прилагаха един модел, който за бизнеса е ОК. Ние обичаме да се любуваме на себе си и интернет ни даде една скица, посредством която всеки може да бъде артист и сценарист. Големият проблем е, че ние сме цифрово необразовани в една цифрова епоха. Това е все едно на човек, който не знае писмеността, да му дадеш да чете Достоевски, съобщи Апостолов.

По думите на специалиста 50% от българските деца до 7-годишна възраст към този момент са в интернет. Досега целият ни яд беше ориентиран към институциите, които не вършат задоволително за компютърното ограмотяване на децата, само че в този момент трява да прехвърлим гнева си към родителите, които не желаят да се научат да станат цифрови родители – да оказват помощ на децата си в интернет ограмотяването, да ги научат на сериозно мислене и на това да ревизират информацията във век, в който подправената информация е по-ценна от същинската. Информацията би трябвало да се употребява за развиване, сподели още Георги Апостолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР