Технологичният лидер Apple обмисля да пусне на пазара нов и

...
Технологичният лидер Apple обмисля да пусне на пазара нов и
Коментари Харесай

Apple обмисля пускането на нов здрав смарт часовник за екстремни спортове

Технологичният водач Apple обмисля да пусне на пазара нов и ултраздрав Apple Watch, който да е ориентиран към спортисти, туристи и други, които имат потребност от постоянен часовник в рискова среда, оповестява Bloomberg. Според хора от компанията, основана в Купертино, Калифорния, представени от медията, от Apple имат намерение новият часовник да е на пазара най-късно през 2022 година

Това е най-малко вторият път, когато Apple пробва да сътвори новаторски и мега здрав смарт часовник

След стартирането на първата версия на Apple Watch през 2015 година, компанията опита да сътвори нов по-добър модел, който да се хареса повече на спортистите от рисковите спортове, само че упованията не бяха напълно оправдани.

Сегашната версия на часовника към момента е известна измежду бегачи, туристи и плувци, само че извършено измежду тях изследване демонстрира, че има потребност от още усъвършенствания. С новата версия ще бъдат добавени няколко функционалности за следене на интензивностите. Това, на което се натъртва най-вече обаче е по-здравият дизайн и спомагателната отбрана.
 Apple ще заплати над $300 милиона поради нарушени патенти
Apple ще заплати над $300 милиона поради нарушени патенти

Гигантът е съден поради патент, обвързван с ръководството на цифровите права

Пазар за смарт часовници

Apple Watch се трансформира в един от най-важните артикули на Apple, макар че компанията към момента не разкрива какъв брой доходи им носи. Часовникът е част от сегмента на портативните устройства, който генерира продажби от над $30 милиарда през последната фискална година. Това го направи най-успешната продуктова категория на Apple, с изключение на iPhone. През последното тримесечие на 2020 година компанията държи 40% от пазара на интелигентни часовници в света. Запознати настояват, че доста интензивно се работи за нови функционалности, които ще бъдат от изгода на плувците.

Според специалисти от софтуерния пазар оттатък океана, към момента съществува вероятността създаването на въпросната нова версия на Apple Watch в последна сметка да бъде анулирано или забавено. От Apple към момента отхвърлят коментар. Компанията нормално пуска нови модели през септември. Миналата година на пазра се появи по-евтиният Apple Watch SE, който добави по-бърз процесор и датчик за О2 в кръвта.

В началото на тази година Аррlе тecтвa coфтyep зa іРhоnе, ĸoйтo тpябвa дa пoзвoли нa пoтpeбитeлитe дa oтĸлючвaт cмapтфoнa cи c лицeвo paзпoзнaвaнe даже тогава, ĸoгaтo нocят мacĸa. Уcлoвиeтo e пoтpeбитeлитe дa имaт и Аррlе Wаtсh, зa дa мoжe софтуерът дa paбoти ycпeшнo и дa oтĸлючва тeлeфoнa им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР