Технологичният лидер ABB отчете по-добри от очакваните резултати за четвъртото

...
Технологичният лидер ABB отчете по-добри от очакваните резултати за четвъртото
Коментари Харесай

АВВ отчете неочаквано добра печалба за последното тримесечие на 2022 г.

Технологичният водач ABB регистрира по-добри от предстоящите резултати за четвъртото тримесечие и чиста облага от 1,13 милиарда $.

Швейцарската инженерингова група съобщи в четвъртък, че чака мощен напредък при започване на 2023 година, написа Reuters.

Последните финансови доклади на ABB сочат, че настоящата ѝ годишна облага за 2022 година преди облагане с налози е 5,18 милиарда $. Тя е с 10,45% по-висока по отношение на 2021 година, когато компанията записва резултат от 5,78 милиарда $ – с 588,11% повече от тази за 2020 година в размер на 840 млн. $, съгласно CompaniesMarketCap.

Анализаторите предвидиха, че компанията, чиито артикули варират от електрически зарядни устройства до коли и рейсове и промишлени мотори и задвижвания, ще регистрира чиста облага от 718 милиона $.

Според последните финансови доклади настоящите доходи на компанията за 2022 година са нарастнали с 0,84% до 29,18 милиарда $ по отношение на 2021 година, когато са били 28,94 милиарда. Те са били с 10,76% повече от приходите от 2020 година за 26,13 милиарда $.

Компанията разгласи, че в този момент чака двуцифрен растеж на приходите през първото тримесечие на 2023 година и нарастване над 5% за годината като цяло „ макар несигурността на пазара “.

„ Поглеждайки към 2023 година не чакаме огромен спад в търсенето, макар несигурността, подбудена от  високата инфлационна среда. Надяваме се на съпоставими доходи и растеж от над 5%. Гледам на 2023 година като на добра опция за ABB. Като се има поради подобряването на продуктивността, постоянния паричен поток и солидния баланс, Съветът на шефовете предлага дял от 0,84 швейцарски франка на акция ”, разгласи основният изпълнителен шеф Бьорн Росенгрен на формалната страница на компанията.

Към февруари 2023 година АВВ има пазарна капитализация от 66,66 милиарда $, което я прави 223 -та най-ценна компания в света по пазарна капитализация, по данни на CompaniesMarketCap.

Междувременно компанията подписа съглашение с четирима миноритарни вложители за набиране на спомагателни 325 млн. швейцарски франка против общо акционерно присъединяване от почти 12% в ABB E-mobility. Тази договорка съставлява втората и последна част от частното разпространение на новоемитирани акции на комерсиалното сдружението преди IPO. Новите вложители са BeyondNetZero (САЩ) на General Atlantic, GIC (Сингапур), Just Climate (Великобритания) и Porsche SE (Германия).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР