Технологичният гигант Xiaomi ще изгради изцяло нов производствен комплекс, в

...
Технологичният гигант Xiaomi ще изгради изцяло нов производствен комплекс, в
Коментари Харесай

Първият завод на Xiaomi ще произвежда по 300 000 електромобила годишно

Технологичният колос Xiaomi ще построи напълно нов индустриален комплекс, в който на годишна база ще се сглобяват по 300 000 автомобила с напълно електрическо задвижване. Това афишират от , като показват като източник китайската икономическа организация за развиване Beijing E-Town.

Заводът на Xiaomi ще бъде в Пекин (Beijing Economic and Technological Development Zone), ще бъде построен на две етапи и също по този начин на негова територията ще бъдат позиционирани централата на новата компания , както и офисите на подразделенията Продажби и Разработка.

Според Beijing E-Town, всеобщото произвеждане в завода за електрически автомобили на Xiaomi ще започва през 2024 година, както беше и оповестено през октомври тази година от основателя на колоса Лей Джун.

Официално, Xiaomi анонсира желанията си да навлезе в през март тази година, като ще започва с първична инвестиция от 10 млрд RMB (над 1.5 млрд щатски долара), а през идващите 10 години отдадеността на компанията към плана ще бъде онагледена с общо 10 млрд щатски $.

Xiaomi е софтуерен колос, огромна част от активността на който е обвързвана с производството на мобилни телефони. Компанията обаче има умопомрачително богато портфолио, в което попадат артикули като домашни смарт устройства, мултимедийни решения, принтери, рутери, часовници, смарт гривни, електрически тротинетки, тв приемници, компютри и даже писалки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР