Технологичният гигант Microsoft Corp. планира да съкрати хиляди работни места

...
Технологичният гигант Microsoft Corp. планира да съкрати хиляди работни места
Коментари Харесай

Microsoft планира да съкрати хиляди работни места

Технологичният колос Microsoft Corp. възнамерява да редуцира хиляди работни места в разнообразни свои подразделения, основно в отделите за човешки запаси и инженеринг, на фона на закъснение на търсенето и намаляване на икономическите вероятности в международен мащаб, оповестява Sky News, базирайки се на свои неназовани източници.

Според Sky News водещата софтуерна компания завърши проекти за редуциране на към 5% от своите над 220 000 чиновници, което ще се равнява на към 11 000 позиции.

Агенция Блумбърг също заяви, че компанията възнамерява да редуцира работни места в редица инженерни подразделения на фона на нескончаем спад в търсенето.

Очаква се понижението да бъде доста по-голямо от други сходни съкращения, които Microsoft извърши през миналата година, които обаче засегнаха по-малко от 1 % от работната мощ.

Към 30 юни 2022 година компанията имаше 221 000 чиновници на цялостен работен ден, в това число 122 000 в Съединени американски щати и 99 000 в интернационален проект.

През юли предходната година софтуерният колос съобщи, че е премахнал дребен брой работни места. Освен това през октомври новинарският уебсайт Axios заяви, цитирайки източник, че Microsoft е съкратила по-малко от 1000 души в голям брой подразделения.

Производителят на програмен продукт изпитва закъснение на растежа на приходите основно заради по-слабите продажби на Windows лицензи за компютри.

Говорител на Microsoft сподели тогава, че " както всички компании, ние постоянно оценяваме нашите бизнес цели и надлежно вършим структурни корекции. Ще продължим да влагаме в нашия бизнес и да наемаме чиновници в основни области на напредък през идната година ".

Microsoft се причислява към редица други водещи американски софтуерни компании, които неотдавна оповестиха съкращения на работни места или заледяване на наемането на чиновници на фона на забавящия се напредък, в това число Amazon, Meta Platforms и Twitter.

Amazon разгласи проектите си да редуцира 18 000 работни места, или към 6% от работната си мощ, до момента в който Meta - компанията-майка на Фейсбук Мета сподели, че понижава работната си мощ с към 11 000 позиции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР