Технологичният гигант IBM разочарова инвеститорите © Chris Helgren Още по

...
Технологичният гигант IBM разочарова инвеститорите © Chris Helgren Още по
Коментари Харесай

Резултатите на IBM разочароваха инвеститорите

Технологичният колос IBM разочарова вложителите

© Chris Helgren Още по тематиката
IBM регистрира пръв растеж на приходите от 6 години

От компанията обаче предизвестиха за по-ниски облаги
22 яну 2018
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018
Блокчейн технологиите вдъхват живот на компании като IBM

Microsoft и Oracle също залагат на технологията
3 яну 2018
Microsoft съвсем удвои приходите си от облачни услуги

Резултатите на софтуерната компания надминаха упованията на анализаторите
23 юли 2017 Технологичният колос IBM разгласи финансовите си резултати за тримесечието и въпреки да записва растеж на приходите от 5.1%, което надвиши прогнозите на анализаторите, вложителите останаха разочаровани. Високите разноски за корпоративно преструктуриране и валутните резултати обаче стопиха облагата и на практика растеж съвсем няма, оповестява Financial Times. IBM Quotes by TradingView Резултатите

Приходите са нарастнали с малко над 5% до 19.1 милиарда $, надхвърляйки прогнозите на анализаторите за 18.8 милиарда $. Това бележи второ следващо тримесечие на напредък след близо шест години спад, макар че подобрението се дължи напълно на по-слабия $. Коригираната облага на акция възлиза на 2.45 $ за четвъртото тримесечие, което е с 4% повече по отношение на резултата година по-рано. Анализаторите чакаха приблизително облага от 2.42 $ на акция.

Маржът на облагата обаче се намалява с 0.6 процентни пункта до 43.2%. По-рано през тази година основният финансов шеф Джеймс Кавано съобщи, че маржът ще се стабилизира " неотложно " през първото тримесечие. Уолстрийт чака годишно усъвършенстване на маржовете, защото IBM работи за усъвършенстване на работната си мощ и пренасочване вложенията към по-печеливши линии на бизнеса – облачните технологии и световните бизнес услуги. Печалбата се е стопила с 4% 1.7 милиарда $.

Проблемите

Растежът в облачния бизнес възлиза на 14%, което е по-ниско от междинната стойност от 24% за 2017 година, отбелязва анализаторът на Bloomberg Intelligence Анураг Рана. Това " слага под въпрос тактиката на IBM за хибридните облаци ", добави той.

Главният финансов шеф заключи въпросите на анализаторите по отношение на маржа и това дали приходите могат да продължат да се уголемяват. Той акцентира растежа в бизнес подразделенията на компанията и сподели, че проблеми в поделението за сървърите на IBM и за съхранението на данни и бизнес консултациите са част от аргументите за провокациите през тримесечието.
Кавано остава оптимистично надъхан и съобщи, че задачата на основния изпълнителен шеф Джини Ромети за реализиране на доходи от нови бизнеси от 40 милиарда $ е постижима.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР