Технологичният гигант Дел (Dell) изглежда готов да се върне на

...
Технологичният гигант Дел (Dell) изглежда готов да се върне на
Коментари Харесай

Дел обмисля да се продаде на ВиЕмУеър, от която притежава 80%

Технологичният колос " Дел " (Dell) наподобява подготвен да се върне на обществения пазар по много комплициран метод, оповестява изданието engadget.com. Източници на СиЕнБиСи сочат, че компанията изследва благоприятни условия за " противоположното обединение " с " ВиЕмУеър " (VMware). Ако това се случи, производителят на системи за виртуализация, който е 80% благосъстоятелност на " Дел " и с пазарна стойност към 60 милиарда $, ще купи родителската компания и тя ще се стане обществена. Такъв ход би разрешил на корпорацията от американския гр. Остин да изплати отчасти дълг с вноска от към 50 милиарда $.

Запознати разясняват, че на масата има редица други възможности, в това число директно обществено предложение, други поглъщания (участници не се посочват) или " Дел " да изкупи останалите 20% от " ВиЕмУеър ". Продажба на външна компания обаче е малко евентуална. Не се чака и отвод от огромния дял във " ВиЕмУеър ".

Обратното обединение е една от най-сериозните варианти за " Дел ", само че то ще покаже какъв брой неща са се трансформирали в границите на няколко години. Корпорацията стана частна в миг, когато търсеше свободата да се преструктурира без натиска, който идва с обществено търгуваните скъпи бумаги. В навечерието на 2018 година " Дел " разгласи 941 млн. $ чиста загуба за последното тримесечие, което частично се дължи на погашение на дълг от 1,7 милиарда $. Компанията обаче е в по-добра позиция, в сравнение с през 2013 година И сигурно е по-малко взаимозависимост от пазара на компютри. Така противоположното обединение може да се трансформира в инструмент за понижаване на разноските и набиране на средства, които другояче биха били недостъпни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР