Технологичният гигант Apple не възнамерява да предоставя на властите на

...
Технологичният гигант Apple не възнамерява да предоставя на властите на
Коментари Харесай

Apple отказа постоянен достъп до устройствата си на властите в САЩ

Технологичният колос Apple не има намерение да дава на управляващите на Съединени американски щати непрекъснат достъп до информацията на потребителите на създаваните от нея устройства, само че е подготвен да продължи да сътрудничи в следствия. Това се споделя в изказване, оповестено от компанията, написа БГНЕС.
Главният прокурор на Съединени американски щати и правосъден министър Уилям Бар по-рано на брифинг съобщи, че решението на Apple да не дава на органите на реда достъп до данни на смарт телефоните на нарушителите е рисково и недопустимо. Той означи, че заради отхвърли на компанията да сътрудничи, експертите на ФБР е трябвало да хакнат персоналните два айфона на саудитския военослужещ Мохамед ал Шамрани, който през декември предходната година умъртви трима души във въздушната база на Военноморски сили на Съединени американски щати, Пенсакола (Флорида).
В изказването си Apple акцентира, че компанията е предоставила след случая в Пенсакола на ФБР цялата налична информация и интензивно е сътрудничила в следствието. Компанията съобщи, че чиновниците ѝ " в границите на този случай и хиляди други не престават да работят непрекъснато с ФБР " и други правоприлагащи организации. " Умишлено популяризираните погрешни изказвания за нашата компания оправдават отслабването на криптирането и други ограничения за сигурност, които пазят милиони консуматори и националната сигурност на страната ни ", съобщи Apple.
Корпорацията акцентира, че не смята за уместно да дава на американските управляващи техническата опция да имат непрекъснат достъп до информацията на потребителите на нейните устройства. Компанията има вяра, че това ще " направи всички устройства уязвими " на злоумишлен достъп. Apple означи, че при положение на даване на такава опция на правоохранителните организации в Съединени американски щати, нарушителите неизбежно ще се възползват от нея. " Ние продаваме еднакъв iPhone на всички места, не съхраняваме потребителски пароли, тъй че нямаме опция да отключваме устройства, предпазени с ключова дума ", обявиха от компанията.
Apple, сходно на редица други софтуерни компании, придава изключително значение на криптирането на потребителските данни и други системи за отбрана на персоналните данни. В предишното това неведнъж докара до спорове с правоприлагащите органи. Например през 2016 година Apple попадна в центъра на скандал, защото отхвърли да се съобрази с някои от условията на американските управляващи по отношение на следствието на терористично нахлуване в Калифорния - в Сан Бернардино.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР