Технологичният гигант Alphabet отчете силни финансови резултати за третото тримесечие

...
Технологичният гигант Alphabet отчете силни финансови резултати за третото тримесечие
Коментари Харесай

Alphabet отчете силни финансови резултати за третото тримесечие

Технологичният колос Alphabet регистрира мощни финансови резултати за третото тримесечие на 2021 година, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията записва облага на акция от 27,99 $ при доходи от 65,12 милиарда $, до момента в който упованията бяха за облага на акция от 23,48 $ при доходи от 63,34 мрлд. $ сочат данни на Refinitiv.

Нетната облага на компанията за последното тримесечие възлиза на 18,9 милиарда $.

Приходите от реклами на Гугъл са достигнали 53,13 милиарда $, което е растеж от 43% по отношение на същия интервал на миналата година. Приходите от рекламите в Youtube са скочили също с 43% до 7,21 милиарда $. През същия интервал на предходната година те бяха 5,04 милиарда $, а актуалната прогноза бе за 7,4 милиарда $.

При облачните услуги обаче се регистрира спад от 45% до 4,99 милиарда $.

Гугъл наподобява съумява да се оправи с измененията в отбраната на персоналните данни в системата iOS 14, въведени от Apple по-рано тази година. Snap и Фейсбук дефинираха смяната, която разрешава на потребителите да се отхвърлят от таргетирани реклами, като главната причина за проблеми в рекламния им бизнес през този интервал. Гугъл обаче е по-защитен в това отношение, защото компанията разчита на личната си операционна система Android.

От началото на годината акциите на Alphabet са поскъпнали с 58%, което е два пъти по-високо движение спрямо необятния показател S&P 500.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР