Технологичния гигант Accenture планира да съкрати 19 000 свои служители,

...
Технологичния гигант Accenture планира да съкрати 19 000 свои служители,
Коментари Харесай

Технологичният гигант Accenture ще съкрати 19 000 служители

Технологичния колос Accenture възнамерява да редуцира 19 000 свои чиновници, или 2,5% от работната си мощ, и намали прогнозите си за годишните доходи и облага, трансформирайки се в последния колос, който редуцира разноски вследствие на влошените световни стопански условия.

Съкращаването на работните места, повече от половината от които засягат лица, изпълняващи корпоративни функционалности за които не се издават фактури, ще бъде осъществено през идващите 18 месеца, обявиха от Accenture в четвъртък в подадена от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (PDF) информация. Компанията е нараснала работната си мощ с 38 000 души през финансовата година, приключваща през февруари 2023 година, с цел да обслужва нарасналото търсене на своите услуги и решения, обявиха от компанията.

Компанията съобщи, че в този момент чака годишният растеж на приходите за фискалната 2023 гoдина да бъде сред 8 и 10%, което е спад с от 8 до 11%.

„ Резултатите от активността ни се въздействат от икономическите условия, в това число макроикономическите условия, общата инфлационна среда и равнищата на бизнес доверие. Продължава да съществува забележителна икономическа и геополитическа неустановеност на доста пазари по света, която се отрази и може да продължи да се отразява на бизнеса ни, изключително във връзка с инфлацията на заплатите и волатилността на валутните курсове. В някои случаи тези условия забавиха темпото и равнището на разноските на клиентите. “

добави компанията със седалище в Дъблин
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР