Технологичните решения са важни, но клиентите не търсят конкретна технология,

...
Технологичните решения са важни, но клиентите не търсят конкретна технология,
Коментари Харесай


Технологичните решения са важни, но клиен


Технологичните решения са значими, само че клиентите не търсят съответна технология, а решение на казуса, споделя Георги Ганев, ръководещ шеф на IBM България
(екранна фотография: IT Compass)

„ Всички през днешния ден приказват за облака. Но облакът не е решението, а е единствено част от картината. Основното, което търсят клиентите ни, са скорост и преживяване ”, съобщи Георги Ганев, новият ръководещ шеф на IBM България. Той бе преподавател на форума IT Compass, проведен от IBS България и отдаден на техниките и правилата, които дават опция на клиентите да извлекат оптималната изгода о т вложенията и т ехнологиите.

Проучванията на Gartner демонстрират, че към този момент се приказва освен за „ потребителско преживяване ”, само че и за „ тотално преживяване ” – освен на клиентите, а и на чиновниците. Всичко това изисква автоматизация, рационализация и не на последно място – сигурност, уточни мениджърът.

„ На българския пазар ние го реализираме, като сплотяваме старания и работим взаимно с клиентите и сътрудниците си и сътворяваме това, което назоваваме „ екосистема ”. За нас е значимо да покачваме знанието, което е от нов тип; нови са и методът на работа, и културата на работа. Затова считаме построяването на екосистема за изключително значимо ”, добави Ганев.

Според него, най-съвременното решение за облачни среди е хибридното. То обезпечава 2,5 пъти повече стойност спрямо обичайния вид платформа.  при построяването на облачни платформи дава 80% стойност, до момента в който обичайна облачна архитектура е в положение да обезпечи единствено 20%. Данни от изследване на McKinsey сочат, че решението на трансформира метода, по който клиентите построяват своята ИТ платформа.
още по темата
За построяването на работеща екосистема е належащо да се решат проблемите с така наречен „ bottleneck ” – или най-слабите звена в една система. „ Според нас, слабите места са главно две: познание и процеси. Намирането на готови хора не е толкоз елементарно. Липсват хора, липсват и  познания. Освен това, в случай че използваме старите процеси при новите механически средства и не променим методите си на работа, сме обречени на неуспех. Затова са значими и културните аспекти на работния развой ”, разяснява Ганев.

Той акцентира, че е належащо да се автоматизират процесите, с цел да се редуцира времето за доставка на даден артикул. „ Ако това не се направи, няма да имате триумф ”, сподели Ганев. На второ място е модернизацията – значима тематика, в която IBM влага доста. На трето, само че не на последно място, е сигурността, уточни мениджърът и цитира статистика от последните две години, съгласно която фишингът и малуеърът са се нараснали с 14 000 %.

IBM се стреми да построи екосистема със своите клиенти, сътрудниците си и техните клиенти. Важно е също екосистемата да се схваща и като разширение на сътрудниците в международен мащаб.

„ Когато работим взаимно, сме надалеч по-успешни. Сега компанията напълно обръща метода към клиента. За нас е изключително значимо до увеличим знанието и при сътрудниците, и при клиентите, тъй като новото време изисква нова просвета на работа ”, сподели Георги Ганев.

Технологичните решения, съгласно него, са значими, само че клиентите не търсят съответна технология, а решение на казуса. Затова са нужни преносимост на знанията и технологията, както и оперативна съгласуемост на екипите.

Според тактиката на IBM, в идващите няколко години клиентите ще се ориентират към, които са с до 90% автоматизация. У нас IBS България е единствената компания, която е съумяла да се възползва от милиардния фонд, който IBM даде за разработка на облачни решения, основани на IBM Cloud Paks, стана ясно на днешното събитие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР