+++ Технологичните офиси правят резултатите от изследванията на тенденциите достъпни

...
+++ Технологичните офиси правят резултатите от изследванията на тенденциите достъпни
Коментари Харесай

BMW Group прави обществено достъпен своя Trend Radar

+++ Технологичните офиси вършат резултатите от проучванията на трендовете налични за обществеността.
+++ Платформата сплотява познания с нови технологии.
+++ Франк Вебер: „ Иновациите се се основават в пресечната зона на другите технологии, т.е. посредством взаимоотношение. Искаме да стартираме разговор с евентуални сътрудници. Научноизследователската и развойна активност не могат да работят без взор извън във вътрешността. “

Изключителна софтуерна експертиза за всеки: BMW Group прави обществено притежание своя Trend Radar. Уебсайтът за проучване на трендовете в софтуерния бранш сплотява основните открития на световните софтуерни офиси на BMW в Съединени американски щати, Германия, Израел, Япония, Корея, Сингапур и Китай. Проучването на световните трендове разрешава на компанията да прави заключения за бъдещото софтуерно развиване. Като част от метода за отворен достъп, тези резултати ще бъдат неотложно обработвани в Trend Radar и ще бъдат предоставени за външен достъп, което значи, че научни институции, start-up компании, както и евентуални сътрудници могат да ги употребяват. BMW желае да стартира разговор с тях, употребявайки този метод, който в никакъв случай до момента не е бил прилаган в автомобилната промишленост. Това ще насърчи открит продан на софтуерни трендове в промишленостите и ще насърчи съдействието.

Франк Вебер, член на Управителния съвет за развиване на BMW AG, изяснява самодейността: „ За мен едно нещо е ясно: нововъведенията се основават в пресечната зона на другите технологии, т.е. посредством взаимоотношение. Чрез публикуването на нашия механически радар, ние желаеме да стартираме разговор с евентуални сътрудници. Научноизследователската и развойна активност не могат да работят без взор извън във вътрешността. “

Тенденции: от доктрина към осъществяване

За да разпознават най-интересните софтуерни разработки от производството и науката, скаутите от софтуерните офиси правят оценка нововъведенията въз основа на три въпроса: (1) Какво значение има технологията за подвижността? (2) Колко бързо узрява развиването й? (3) Какво би трябвало да знае BMW Group, с цел да приложи сполучливо технологията? Това води до образуване на портфолио с трендове, за които се предлага за деликатно наблюдаване (Watch), първични планове (Prepare) или съответно, гъвкаво приложение (Act).

В BMW Group изследването на трендовете и софтуерното изследване не са самоцел. Повече от половината от 400 плана, които софтуерните офиси са почнали от 2019 година насам, произлизащи от разпознати трендове, са трансферирани към профилиран отдел. От тях към 10% са намерили своето място в съответни приложения и артикули - пет пъти повече от това, което нормално се случва при прехвърлянето на нововъведения в практиката. Един образец е iDrive панелът на BMW iX. Специална лазерна обработка перфорира дървото на контролния панел по подобен метод, че цифровите екрани изпод да светят и да могат да се ръководят, в случай че е належащо. Това приложение произлиза от технологиите, открити от софтуерни офиси в Япония и Корея.

Trend Radar на BMW Group към този момент е обществено наличен

Tech Radar може да бъде наличен посредством уеб страницата: https://www.bmwgroup.com/en/innovation/company/technology-trend-radar.html. Институции и компании, които се интересуват от съдействие, могат да се свържат с екипа на плана на следния имейл адрес: [email protected].

В настоящата версия Tech Radar наблюдава 24 трендове. Те включват технологии като Acoustic Analytics, които се употребяват от BMW Group при диагностика на неизправности по време на производството на транспортни средства. Други образци са виртуалните светове, за които BMW Group разчита на NVIDIA Omniverse и други, и основната IT тематика, квантови калкулации. BMW Group IT наблюдава и обработва напредъка в тази област от 2017 година Резултатите са включени в самодейността Quantum Technology & Application Consortia (QUTAC), наред с други. Основната цел е да се доведат до пазарна зрялост използваните за промишлеността приложения за BMW Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР