Технологичните гиганти Амазон, Майкрософт и Гугъл след намалено търсене на

...
Технологичните гиганти Амазон, Майкрософт и Гугъл след намалено търсене на
Коментари Харесай

И Dell съкращава хиляди служители

Технологичните колоси " Амазон ", " Майкрософт " и " Google " след понижено търсене на пазара и боязън от криза наскоро направиха всеобщи съкращения. Сега към тях се причислява и компютърната компания Dell ( " Дел " ), която също афишира за  идно уволняване на хиляди чиновници.

Компанията, в която работят към 133 000 души, възнамерява да редуцира почти 5% от хората. Това значи, че повече от 6500 души ще останат без работа. Компютърният колос се аргументира, че е заставен да предприеме тези стъпки за понижаване на разноските си в нестабилната  икономическа конюнктура.

Джеф Кларк, вицепрезидент на Dell, съобщи,че пазарните условия не престават да се утежняват, а бъдещето към този момент наподобява доста неразбираемо.

Спадът на продажбите на компютрите на Dell за последните 3 месеца на предходната година е 37%. Миналия месец консултантската компания Gartner  заяви, че през последното тримесечие на 2022 година международните доставки на лични компютри са намалели с над 28% в съпоставяне със същия интервал на 2021 година. Това е най-големият тримесечен спад на продажбите на компютри, откогато компанията наблюдава пазара от средата на 90-те години.
По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР