Технологичните фирми поведоха възстановяването на S&P 500 За седмицата обаче ...

Технологичните фирми поведоха възстановяването на S&P 500 За седмицата обаче

Технологичните фирми поведоха възстановяването на S&P 500

Технологичните компании поведоха възобновяване на S&P 500 За седмицата обаче и трите показателя са на алено поради опасенията за реакцията на централните банки на инфлацията Препоръчай (0)
Технологичните компании провокираха възобновяване на американските показатели в края на една доста нестабилна седмица, в която вложителите премислиха тактиките си на фона на възходящите апели на известни персони за повишение на лихвените проценти.

Широкият показател S&P 500 заличи загубите си в последните минути на търговията, до момента в който Nasdaq 100 се увеличи, защото купувачите на акции се появиха още веднъж, откакто софтуерният показател падна до най-ниското си равнище от октомври насам.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average падна с 202 пункта, или 0,6%, затваряйки на равнище от 35 912 пункта, до момента в който S&P 500 добави 4 пункта, или 0,1% до 4 663 пункта. Технологичният Nasdaq Composite затвори на равнище от 14 894, добавяйки 87 пункта, или 0,6%. И трите показателя са на алено за седмицата, като S&P изтри 0,9%, а Dow и Nasdaq - по 0,3%.

Разочароващите резултати от комерсиалния бизнес на JPMorgan Chase & Co . и Citigroup Inc. натежаха върху акциите на банките, макар че акциите на Wells Fargo & Co . нарастнаха с помощта на оптимистичната прогноза за индикатора за кредитиране. Доходността по държавните скъпи бумаги се увеличи дружно с $. JPMorgan Chase & Co. регистрира спад на приходите , който се оказа по-голям от предстоящото от анализаторите. В същото време както комерсиалното, по този начин и потребителското кредитиране понижават по отношение на година по-рано. Citigroup се базира на увеличените разноски , които са натежали върху финансовия доклад, добавяйки, че резултатите включват и “влияние преди облагане с данъци” от 1,2 милиарда $, обвързвано с продажбата на бизнеса ѝ за потребителско банкиране в Азия.

Ръководителят на JPMorgan Джейми Даймън съобщи, че Федералният запас може да вдигне лихвените проценти до седем пъти, като предизвести, че стягането няма да бъде безусловно толкоз „ сладко и нежно ", колкото някои биха очаквали. Той не посочи какъв брой бързо може да се случи това. Председалят на Фед за Ню Йорк Джон Уилямс означи, че поради признаците за мощен пазар на труда централната банка се доближава към решение да стартира последователно повишение на лихвите. Неговият сътрудник от Филаделфия Патрик Харкър съобщи, че „ три и вероятно четири нараствания през тази година с по 25 базисни пункта “ са „ подобаващи ".

„ Настроенията са много мрачни, макар че сезонът на докладите за четвъртото тримесечие публично стартира... наподобява, че инфлацията не престава да бъде преобладаващото безпокойство ", сподели капиталовият специалист Сам Стовал от анализаторската компания CFRA Research. В момента вложителите се тормозят, че стопанската система на Съединени американски щати може да бъде спряна заради прекомерно нападателната политика на Федералния запас във връзка с лихвените проценти.

Освен това продажбите на дребно изненадващо се свиха с 1,9% през декември. Експертите чакаха разноските да са на равнището от предходния месец. През ноември те към момента са се бяха повишили с 0,3%. Частното ползване се смята за главен дирек на най-голямата стопанска система в света. Сериозно растящите цени и коронавирусът също намаляват настроението на потребителите в Съединени американски щати повече от предстоящото. Барометърът за потребителските настройки спадна до 68,8 пункта през януари от 70,6 пункта през декември.

"Има визии, че взимането поради на по-ястребов Фед** е развой, а не просто седмица. Въпреки че доста неща бяха направени предходната седмица, това ще бъде развой, и считам, че евентуално ще имаме още волатилни дни за софтуерните акции и акциите на напредък през това тримесечие “, сподели финансовият началник в BNY Mellon Wealth Management Алиша Левин.

Акциите оферират най-хубавата опция за преборване на инфлацията, съобщи Goldman Sachs Asset Management в отчета си Investment Ideas 2022 . Цикличните акции – като тези на финансовите, енергийните и ресурсните компании - е изключително евентуално да се възползват от повишението на цените, се споделя в отчета. Тези компании нормално реализират отлични резултати, когато стопанската система се развива добре или се възвръща от рецесия.

Трейдърите също по този начин следяха геополитическите вести, откакто Съединени американски щати предизвестиха, че съветските участници приготвят евентуални саботажни интервенции против личните си сили и фабрикуват провокации в обществените медии, с цел да оправдаят навлизане в Украйна, в случай че дипломацията се провали.

**Централните банкери, които считат, че инфлацията е доста по-голям камшик за стопанската система от бавния растеж и затова рядко гласоподават за понижение на лихвените проценти, носят нарицателното "ястреби ", а тези, които са предразположени да гласоподават за понижаване на лихвените проценти и за стимулиране на стопанската система, са „ гълъби “ - б. а.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg