Технологичната компания за персонални софтуерни решения DataArt, която откри развоен

...
Технологичната компания за персонални софтуерни решения DataArt, която откри развоен
Коментари Харесай

DataArt разширява дейността си у нас насочвайки се към Пловдив и Варна

Технологичната компания за лични софтуерни решения DataArt, която откри развоен център в София през 2016 година, разгласи планове за разширение на активността си в България.

Компанията ще наема софтуерни експерти от Пловдив и Варна, които ще могат да работят от разстояние. Перспективата е да бъдат отворени офиси и в тези градове, в случай че броят на наетите се усили.

DataArt отваря и нови офиси в Казахстан и Грузия.

Компанията ще има офис в Алмати , като главния екип ще бъде нает през тази година, а през 2022 година ще бъде уголемен. DataArt е избрала Казахстан поради забележителния капацитет за развиване в областта на ИТ, поради мощния фокус на страната върху софтуерното обучение и инфраструктура, както географското състояние на страната. От Алмати DataArt ще може да обслужва клиентите си в Европа, Близкия изток и Азия.

По отношение на Грузия , предварителните изследвания на компанията демонстрират, че това също е обещаваща ИТ дестинация, поради положителните условия свързани с предприемачеството, демократичната промяна на страната през последните години и удобните политики за софтуерните компании. В столицата Тбилиси неотдавна бяха направени обилни вложения в ИТ от страна на държавното управление, както и от огромни обществени и частни компании.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР