Технологичната компания Telus International реши да направи разяснения относно модерацията

...
Технологичната компания Telus International реши да направи разяснения относно модерацията
Коментари Харесай

Telus се оплете в обясненията си дали модерира съдържанието във Facebook

Технологичната компания Telus International реши да направи уточнения по отношение на " модерацията на наличие в България ", само че вместо да даде съответни пояснения, по-скоро се оплете в тях.

В страницата си във Фейсбук компанията разгласява прессъобщение с отговорите на въпроси, които сама си задава - с обяснението, че това са питанията, които са били постоянно отправяни през последните дни.

От известно време консуматори показват неодобрение от метода, по който се модерира българското наличие във Фейсбук и насочат рецензии против Telus, за която се твърди, че извършва тази активност. Преди дни

Компанията обаче за следващ път дава празни обяснения. В изказването си тя признава, че " дава услуги за модериране на наличие на необятен набор от компании ", само че заобикаля да спомене каквото и да било по отношение на Фейсбук.
Въпросът за това кой тъкмо модерира българската секция на обществената мрежа стои без отговор от години.През 2019 година софтуерният колос откри свои офис у нас, който се ръководи в партньорство точно с Telus.Компанията обаче отхвърля да дефинира каква тъкмо активност прави за обществената мрежа и от години се пробва да покрие абсурда, обвързван с модерацията, като организира връзката си най-вече посредством прессъобщения.
Telus твърди още, че чиновниците ѝ се " управляват и придържат към разпоредбите и стандартите, избрани от нашите клиенти ". С това обаче загатват, че в последна сметка клиентите са тези, които взимат решенията за модерацията, и по този начин повдигат въпроса могат ли да се блокират цивилен гласове според " стандартите на клиента ".

Политиката на Telus по отношение на самия развой на модерация също остава неразбираема. Според компанията тези процеси " изключват опцията чиновниците ни да вмъкват персонални, политически отзиви или убеждения в работата си ". Последвало изречение от позицията обаче опровергава това - тъй като се показва, че служащите преглеждат наличие, " което е определено на инцидентен принцип и преценят дали то нарушава политиките, стандартите и насоките на нашите клиенти ".

Недоволството към модерирането на наличието във Фейсбук продължава да се разраства. А на фона на съветската война в Украйна и разпространяващата се дезинформация се появиха сигнали, че намерено пропагандни профили не престават да съществуват изцяло свободно в платформата. Същевременно профили на български консуматори изчезват по странни аргументи.
Последният сходен образец е ограничението на акаунта на основния редактор на Bird Атанас Чобанов.Срещу профила му във Фейсбук бяха наложени рестрикции поради това, че е споделил вест за Европейския парламент, който афишира Русия за страна, спонсорираща тероризъм.
По този мотив Telus споделя, че " няма никаква връзка с съветското или което и да е друго държавно управление ", само че не прецизира каква е позицията ѝ по отношение на работата ѝ с съветски компании да вземем за пример или с сдружения, следени от съветски притежател.

Въпреки че от цялото изказване не излиза наяве каква тъкмо активност прави софтуерната компания в обществената мрежа, тя споделя, че нейните чиновници " имат забележителен принос както към построяването на положителна и безвредна онлайн среда, по този начин и към локалните общности ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР