Технологичната компания Kaufland Service подкрепя националния отбор по роботика, който

...
Технологичната компания Kaufland Service подкрепя националния отбор по роботика, който
Коментари Харесай

Kaufland Service подкрепя участието на българския отбор в Олимпийските игри по роботика


Технологичната компания Kaufland Service поддържа националния тим по роботика, който ще показа България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тематика добивът на сила в духа на устойчивото развиване и ще се организира от 16 до 18 август в Мексико Сити.

Целта на световната самодейност, която стартира предходната година във Вашингтон, Съединени американски щати, е да провокира и предизвиква младежите да търсят новаторски подходи за разрешаване на проблемите на човечеството благодарение на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за разкриване на смели решения за на пръв взор непреодолими провокации.

Подкрепата на Kaufland Service е част от дълготрайната задача на компанията да предизвиква нововъведенията и развиването на бъдещите софтуерни експерти на България.

Българският тим се състои от петима възпитаници и двама ментори. Сформиран е от ученици на профилираното частно учебно заведение по роботика Robopartans, което от 2010 година насам приготвя възпитаници от 1 до 12 клас в областта на техническите науки. През 2017 година роботът на българския тим бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на надпреварата във Вашингтон. Тогава над 2500 участници от 157 страни разрешаваха проблем, обвързван с водната рецесия.

Като част от своята дълготрайна ангажираност към развиването на бъдещите софтуерни експерти, през март тази година Kaufland Service организира първата IT Олимпиада взаимно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петте участници с най-голям резултат от надпреварата получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и опцията за стаж по специалността и посещаване на профилирани професионални уъркшопове, проведени от Kaufland Service.

Kaufland Service се трансформира в един от главните снабдители на ИТ услуги за интернационалната конструкция на Kaufland и Schwarz Group. IT HUB към Kaufland Service започва своята активност в България в края на 2016 година след оценка на ИТ бранша и капацитета на страните от групата. Като част от интернационална конструкция всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в цялостна синергия и взаимоотношение по голям брой общи планове и артикули с сътрудниците си от Германия.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР