Технологичната компания “Гугъл” от години дава големи суми пари на

...
Технологичната компания “Гугъл” от години дава големи суми пари на
Коментари Харесай

Google дава големи суми на организации, отричащи глобалните климатични промени

Технологичната компания “Гугъл” от години дава огромни суми пари на организации, които отхвърлят световните климатични промени, сочи материал в “Гардиън”. Данните идват от лист на компании и организации, на които “Гугъл” прави дарения.

Повече от 10 са организациите, получаващи пари от компанията, които водят дейна акция против закони за запазване на околната страна. Много от тях изобщо отхвърлят световните климатични промени, показва bTV.

В листата е и консервативна организация, изиграла голяма роля в убеждаването на администрацията на американския президент Доналд Тръмп Съединени американски щати да напусне Парижкото съглашение за климата.

След като Съединените щати публично се отдръпнаха от Парижкото съглашение, от “Гугъл” публично оповестиха, че са разочаровани от това решение, само че все пак са траяли да дават пари на тази организация.

“Гугъл” спонсорира и “Мрежа за държавна политика”, от която е част. “Мрежата за държавна политика” има и уеб страница, в който афишират, че “околната среда се подобрява” и “климатична рецесия не съществува”.

От “Гугъл” опазиха избора си на организации, които поддържат финансово с претекста, че може да им дават пари, само че “това не значи, че поддържаме всяко едно тяхно мнение”.

В уеб страницата си от компанията афишират, че желаят политическите им обвързаности да бъдат открити и транспарантни за всички, само че все пак от “Гугъл” отхвърлят да разгласят тъкмо какъв брой пари са дали на всички тези организации, разясняват от “Гардиън”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР