Технологичната компания General Electric разкри, че търси начин да внедри

...
Технологичната компания General Electric разкри, че търси начин да внедри
Коментари Харесай

General Electric внедрява детектори за Covid-19 в телефоните

Технологичната компания General Electric разкри, че търси метод да внедри датчици за разкриване на Covid-19 в телефони. За задачата е отпуснато и държавно финансиране от Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати.

Изследователите на компанията обясниха, че се стремят да разработят дребни датчици, които могат да бъдат вградени в мобилни устройства за разкриване на съществуването на ковид. Според тях, тази технология разполага със същите благоприятни условия за разкриване на болестта като по-големите съществуващи принадлежности, които нормално бихме намерили в една лаборатория.

" Нашите датчици са нещо като кръвни хрътки ", разяснява Радислав Потирайло, основен академик в GE Research. " Ние ги образоваме да откриват съответно нещо и те са в положение да се оправят извънредно добре ", показва още той.

С помощта на безвъзмездната финансова помощ, екипът ще прекара идващите две години в рационализиране на своя датчик. Надеждите са той да бъде поставян освен в смарт телефони, само че и всевъзможни други устройства - като смарт часовници да вземем за пример.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР