Технологичната компания Епъл сложи край на прочутия си мултимедиен софтуер

...
Технологичната компания Епъл сложи край на прочутия си мултимедиен софтуер
Коментари Харесай

Отказ от iTunes, "тъмна" операционна система - какви промени обяви "Епъл"

Технологичната компания " Епъл " постави завършек на фамозния си мултимедиен програмен продукт " Айтюнс ", станал непотребен поради появилите се нейни други музикални или видео приложения, фокусирани върху стрийминга, като " Епъл мюзик " и " Епъл Ти Ви ", съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Бъдещето на " Айтюнс " не е на едно приложение, а на три приложения - " Епъл мюзик ", " Епъл подкастс " и " Епъл Ти Ви ", съобщи Крейг Федериги, отговарящ за софтуерните артикули в компанията. Той направи това известие по време на годишната конференция на разработчиците на " Епъл " в Сан Хосе в Калифорния.

Софтуерът, който е авансово конфигуриран в компютрите на " Епъл Мак ", само че който също по този начин може и да се смъква от интернет, е заместен с три нови приложения , които вършат по-прост и усъвършенстват метода, по който потребителите на " Мак " откриват и се любуват на желаните от тях музика, филми, сериали и подкасти, изяснява " Епъл " в изказване.

Краят на " Айтюнс " беше предвидим. Той съществуваше единствено на компютрите " Мак ", тъй като устройствата " Айфон " и " Айпад " към този момент разполагаха с приложенията " Мюзик ", " Подкастс и Ти Ви ".



Представено през 2001 година, приложението " Айтюнс " позволяваше да се излъчват песни, филми, сериали и подкасти и даваше опция на потребителите да си вършат ранглисти. В онлайн магазина " Айтюнс стор " потребителят можеше да купи и да смъкна песни и албуми, да наеме или да купи филми или сериали. По това време този модел беше новаторски, само че последователно остаря поради абонаментния стрийминг. Накрая " Епъл " се захвана също със стрийминг посредством " Епъл Мюзик " и " Епъл Ти Ви ".

Мнозина считат, че " Айтюнс стор " и MP3 форматът, употребен от " Айпод ", раздрусаха мощно света на музиката, като разпространяваха законното събаряне в миг, в който уеб сайтове като " Напстър " позволяваха събаряне на филми и песни, без да се заплаща въобще.

Неотдавна " Епъл " разгласи цялостна смяна на " Епъл Ти Ви ", който до няколко месеца ще стартира да предлага абонамент на стрийминга, плюс покупките и наемането на парче.

" Епъл " също така показа последната версия на операционната си мобилна система iOS 13 , предоставяща по-специално нови функционалности, целящи да запазят персоналния живот на потребителите. Сред новите функционалности има такава, наречена " Логни се с Епъл ", допълват " Асошиейтед прес ", ДПА и " Ройтерс ".



Тя разрешава на консуматори да се вписват в приложения, без да употребяват логването посредством " Facebook " и " Google ". Това логване ще разреши на потребителя да скрие имейл адреса си, в случай че изиска. Така да вземем за пример потребителят ще може да напише имейл адрес, без това да е неговият автентичен имейл адрес. По принцип когато консуматор се логва чрез профила си в " Google " или във " Facebook " в друго приложение, то неведнъж споделя скъпи данни с " Google " и " Facebook ". " Епъл " желае да постави завършек на тази процедура посредством нововъведенията в iOS 13.

Новата версия на оперативната система ще включва и мрачен режим и по-бързи средства, в това число по този начин нареченото лицево отключване, което съгласно " Епъл " ще отключва телефона 30 % по-бързо, добавя " Асошиейтед прес ".

Беше показана и актуализирана оперативна версия за часовниците " Епъл уоч " - Watch OS 6, която дава опция да се изтегля приложение от магазина с приложения " Апстор " непосредствено на умния часовник, като освен това не се задейства смарт телефона. Търсенето на нужното приложение ще може да се реализира с гласовия асистент " Сири " или с търсене посредством мини клавиатура, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Освен това видеоклипове, показани от " Епъл ", демонстрират, че доста се уголемяват опциите за гласови команди на устройствата на компанията.

Епъл показа и последния си компютър " Мак Про " , който коства 5999 $ и е ориентиран към професионални консуматори, като видео и кино монтажисти. Той е доста мощен, с 28-ядрен процесор, добавя ДПА.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР