Технологичната компания AppLovin предложи на разработчика на софтуер за видеоигри

...
Технологичната компания AppLovin предложи на разработчика на софтуер за видеоигри
Коментари Харесай

AppLovin предложи да се слее с разработчика на софтуер Unity в сделка за 17.5 млрд. долара

Технологичната компания AppLovin предложи на разработчика на програмен продукт за видеоигри Unity да се слеят посредством договорка на стойност 17.54 милиарда $ посредством замяна на акции, заяви Reuters. Предложението заплашва да провали проектите на Unity да придобие друга софтуерна компания, съперник на AppLovin - IronSource, за която към този момент има авансово съглашение. На процедура офертата е структурирана като усвояване, което ще остави Unity отпред на обединяването.

Базираната в Пало Алто, Калифорния AppLovin предлага 58.85 $ за всяка от акциите на Unity, което съставлява награда от 18% по отношение на цената при затваряне на търговията във вторник. Предложението планува Unity да има 55% от акциите в обращение на обединената компания и към 49% от правата на глас, само че заплашва проектите на Unity да купи IronSource посредством транзакция с акции за 4.4 милиарда $.

Според предлагането на AppLovin основният изпълнителен шеф на Unity Джон Ричитиело ще резервира позицията си в комбинираното сдружение, а изпълнителният шеф и основател на договорката Адам Форуги ще влезе в ролята на основен действен шеф. Unity сподели, че бордът ѝ ще проучва офертата. Компанията регистрира 297 млн. $ тримесечни доходи във вторник или с 9% повече на годишна база, само че и растеж на оперативната загуба.
Реклама
Акциите и на трите компании се намалиха в друга степен след новината, само че след това се върнаха на предходните си равнища. IronSource може да получи 150 млн. $ отплата, в случай че Unity реши да отдръпна предлагането си към нея.
Офертата няма огромни шансове
Заедно AppLovin и Unity биха основали водещ за пазара бизнес с голям капацитет за напредък, сподели в известие изпълнителният шеф на AppLovin. Според него обединяването сред двете компании би постигнало облага от над 3 милиарда $ до края на 2024 година И двете компании създават програмен продукт, който се употребява в гейминг промишлеността. Програмите на Unity стоят в основата на някои от най-популярните игри като " Call of Duty: Mobile " и " Pokemon Go ", а AppLovin оказва помощ на разработчиците да развиват и монетизират своите артикули. Приложенията на софтуера за игри към този момент се уголемяват и към нови технологии като.

Според анализатори от Wedbush Securities обаче препоръчаната цена за Unity наподобява под присъщата ѝ стойност и заради това не би било изненада Unity да отхвърли офертата. Проблематична е и намесата в проектите за придобиване на IronSource, което също може да натежи срещу договорката. Анализатори на Bloomberg дефинират предлагането като враждебно и считат, че то няма да бъде признато.

Unity тази седмица подписа договорка за 1 милиарда $ за основаване на взаимно дружество в Китай с името Unity China дружно с софтуерни колоси, измежду които ByteDance и Alibaba.
Реклама Свързани публикации Играта Diablo Immortal направи 100 млн. $ доходи единствено за 2 месеца 6 август 2022, 10:18 Samsung усилва облагата, само че тя е под упованията 10 юли 2022, 12:30 Сливанията и придобиванията се забавят след рекордната 2021 година 5 юли 2022, 09:11 Epic Games си обезпечи 2 милиарда $ от Sony и Kirkbi за създаване на метавселена 13 април 2022, 12:35 Десет компании, които ще построяват метавселените от бъдещето 28 януари 2022, 12:42 Microsoft купува Activision Blizzard за 68.7 милиарда $ 19 януари 2022, 06:37 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР