Техниката Джин-Шин-Джицу представлява практика, която е тясно свързана с медитация,

...
Техниката Джин-Шин-Джицу представлява практика, която е тясно свързана с медитация,
Коментари Харесай

Тайната Магия На Японската Медицина: Всички Проблеми Се Изпаряват, Само Хванете Този Пръст Така! Вижте Точно Как Става!

Техниката Джин-Шин-Джицу съставлява процедура, която е тясно обвързвана с медитация, написа kanal3.bg. Древното изкуство учи на масаж на пръстите, като се ползва напън върху съответни точки в композиция с дихателни извършения и това води съзнанието до положение, в което елементарно се влияе на страстите и възприятията.

Оказва се, че палецът на ръката е основният генератор на боязън, паники, неспокойствие и нерешителност. Чрез масаж и леко натискане на региона можете освен да се отървете от отрицателните страсти, само че също и да окажете позитивно влияние на някои органи. Вижте кой пръст на какво дава отговор:

Палец – безпокойствие и главоболие

Палецът е директно обвързван с безпокойството и депресиите, както и с работата на далака и стомаха. Ако страдате от чести главоболия и сте склонни към чести нервози, хванете палеца си с другата ръка и стиснете мощно. Задръжте тази позиция към 3-5 минути, по този начин резултатът върху мозъчната активност ще е по-силен.

Показалец – отчаяние и мускулни болки

Този пръст дава отговор за деянията на боязън и комплициране, както и за работата на бъбреците. Учените в областта на медицината са провели доста изследвания, които са посочили, че масажът на показалците има позитивен резултат при болести на бъбреците. Помага и при мускулни и гръбначни болки.

Среден пръст – отмалялост и яд

Ако се чувствате изтощени и раздразнени, стиснете крепко междинния пръст и задръжте тази позиция в продължение на 3-5 минути. Така освен ще се отървете от отрицателните страсти, само че и това ще има позитивен резултат върху черния дроб. Упражнението оказва помощ и за понижаване на кръвното налягане и тревогата.

Безименен пръст – проблематична храносмилателна система и скептицизъм

Искате да се отървете от отрицателните страсти и неувереността? Концентрирайте напъните си и силата върху безименния пръст. Масажът на този пръст има позитивен резултат върху храносмилателната и дихателната системи, като понижава болката в гърдите и бъбреците. Не забравяйте, че до момента в който вършиме тези извършения би трябвало да запазите успокоение и да контролирате дишането си.

Кутре – стрес и тревога

Този пръст управлява самочувствие. Ако смятате, че напоследък то е прекомерно ниско, масажирайте най-малкия си пръст. Концентрирайте се върху това, което вършиме, като си мислите за приятни неща през това време. Това упражнение е доста потребно също за тези, които страдат от проблеми с нервната система и болки в гърдите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР