Техническият университет в София спечели проект от Европейската комисия за

...
Техническият университет в София спечели проект от Европейската комисия за
Коментари Харесай

Техническият университет в София спечели проект за създаването на Европейски технологичен университет

Техническият университет в София завоюва план от Европейската комисия за основаването на Европейски софтуерен университет - EUt+, който ще е резултат от съюза на осем европейски сътрудници, споделящи общи полезности. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Осемте членове на съюза EUt+ са Техническият университет в София, Кипърският софтуерен университет /Кипър/, Технологичният университет Троа /Франция/, Висшето учебно заведение Дармщат - Университет за приложни науки /Германия/, Технологичният университет в Дъблин /Ирландия/, Техническият университет в Рига /Латвия/, Техническият университет Клуж-Напока /Румъния/, Политехническият университет Картахена /Испания/.
Новият Европейски софтуерен университет ще сплотява осем членове - университети, осем страни, осем кампуса и 100 000 студенти, които ще получават една тапия. EUt+ ще употребява мощните страни на всеки от своите сътрудници, с цел да сътвори софтуерния университет на бъдещето.

Европейската тапия за Интеркампуса по инженерство и взаимната образователна стратегия са в развой на създаване и са основата на EUt+. Хармонизацията ще се реализира последователно на всички равнища /бакалавър, магистър, лекар на науките/ и ще обхване всички области на образование - мрежи и телекомуникации, машиностроене, осведомителни системи, стабилно развиване, архитектура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР