Техническият шеф на Ducati в MotoGP Джиджи Далиня коментира полемичната

...
Техническият шеф на Ducati в MotoGP Джиджи Далиня коментира полемичната
Коментари Харесай

Ducati нарече проблема между Лоренсо и Дови във Валенсия недоразумение

Техническият началник на Ducati в MotoGP Джиджи Далиня разяснява полемичната обстановка от Гран При на Валенсия сред двамата си водачи Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Първият имаше шансове за купа по време на надпреварата и непременно му бе нужна победа, а вторият се движеше пред него в границите на повече от половината спортна отдалеченост и подцени четири намека от страна на отбора да замени позицията си с Дови.



Двамата се движеха на четвърта и пета позиция зад Йоан Зарко, Марк Маркес и Дани Педроса и е реалност, че даже Довициозо да бе първи водач за Ducati, успеха му, а още по-малко купата надалеч не бяха сигурни. И все пак Лоренсо в границите на няколко обиколки забавяше съотборника си. След надпреварата обаче той отбрани решението си и съобщи, че не съжалява.

" Ние му предложихме да замени позицията си с Дови, само че това не бе заповед. Може би се получи неразбирателство сред нас и Лоренсо. Тази година на много места имахме шансове за победа и бяхме бързи, само че имаше и такива, в които няма по какъв начин да победиш, в случай че не контролираш обстановката. Нашето предложение бе по-бързият водач да заеме по-предната позиция, тъй като другояче неговата задна гума ще се повреди по-бързо от естественото ", показа Далиня.

Still no movement between @lorenzo99 and @AndreaDovizioso

Ducati are making the message clear! #Valenciagp pic.twitter.com/aXkwovikwB
— MotoGP™ (@MotoGP) 12 November 2017
В допълнение той съобщи, че в случай че Дови имаше по-големи шансове за купата, Лоренсо сигурно е щял да го пусне пред себе си: " В последна сметка водачите имат повече информация от нас, които следим надпреварата от стола, което е изцяло разумно. Напълно съм уверен, че в случай че тази позиция бе от по-голямо значение за акцията на Дови, Лоренсо щеше да я пожертва ".
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР