"Технически най-удачен и бърз за реализация е вариантът от язовир

...
"Технически най-удачен и бърз за реализация е вариантът от язовир
Коментари Харесай

Фандъкова увери, че няма да има риск за водоснабдяването на София

"Технически най-удачен и бърз за реализация е разновидността от язовир "Белмекен " да бъдат пренасочени количества вода за Перник. " Това сподели министърът на районното развиване Петя Аврамова по време на съвещанието на Столичната инженерна комисия за решението за водната рецесия в Перник. Според Аврамова за града е належащо това директно прекосяване, с цел да може да се освободи язовир "Студена " и да се даде опция той да възвърне размера си.

"С тази тематика не трябва да се спекулира. Колкото по-малко политика вкарваме в нея, толкоз по-добре за хората. Не се оправдаха нашите упования за спомагателен приток от всевъзможни известни и непопулярни ограничения, които бяхме принудени да вземем. Радвам се, че доста хора откликнаха. Много специалисти от научните среди. Много хора даже без да сме ги търсили дадоха своите оферти ", районният министър.

"Риск за водоснабдяването няма да има. Ще поддържа единствено решение за Перник, което дава 100 % гаранции за софиянци ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на съвещанието, на което участваха представители на отрасловите министерства и кметът на Перник.

"Знаете, че в събота в Министерския съвет се организира изключително съвещание, на което беше обявена концепцията за обезпечаване на спомагателни количества вода от водосбора на "Белмекен " до Перник през водопреносната мрежа на София. Тази концепция беше препоръчана след сериозен експертен разбор и оценка на съществуващата инженерна инфраструктура. Още в събота желаех от Министерския съвет в първия работен ден отрасловите министри да показват пред Комисията по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет дружно с кмета на Перник и управлението на "Софийска вода " тази концепция. Смятам, че е извънредно значимо да се получат отговори на всички сложени въпроси. Искам да благодаря на ръководителя и на всички членове на комисията, тъй като считам, че посредством това съвещание и посредством вас всички общински съветници, и най-много - жителите на София, могат да се срещнат с това предложение, което на процедура визира Столична община ", уточни Фандъкова.

По думите й задачата е всички жители на София да получат подробна информация и отговори на всички въпроси, свързани с техническото осъществяване на концепцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР